MENÜ

Juventus kadar değerli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Juventus maçındaki performansının hakkını sahada olmasa da saha dışında medyadan ve taraftarından alan Trabzonsporlu futbolcular için Kayserispor ile lige dönüş en az İtalya’daki prestij kadar kıymetliydi. Çünkü Bordo-Mavililer Juventus maçının görüntüleriyle değil, sezonda üst sıralarda olursa Avrupa vizesini alabilecek. O nedenle kafa olarak İtalya’dan dönmek önemliydi. İlk yarıda tam anlamıyla bunu başaramadı aslında Fırtına. Üstelik bir şok gol de gelince yine Avni Aker’de Akhisar faciası hatırlandı, aynı sorular tekrarlandı, homurdanmalar başladı... O anlarda Onur’un artık klasikleşen kurtarışları biraz olsun nefeslendirdi ama genele yayılan negatif atmosferi dağıtmak için fazla zamanı yoktu Trabzonspor kulübesinin de oyuncularının da. İlk adımı teknik patron Hami Mandıralı attı. Janko ile Henrique değişiklikleri hem sahaya hem de tribünlere bir mesajdı. Futbol anlamında değil ama skor bazında geri dönüş çabuk olunca, Kayserispor’un direnci kırıldı, Trabzonspor daha rahat oynamaya başladı. Ancak dakikalar ilerledikçe Bordo-Mavililer sahada geriledi. O uzun zamandır takımın üzerine yapışan ‘skor bulunca geriye yaslanma’ refleksi yine tekrarlandı yani. Bununla beraber tribünlerin refleksi devreye girdi, kızdılar, bağırdılar.

Sonra o bağıranların arasına saha içindeki birkaç Trabzonsporlu ve Hami hoca da katılınca takım rahat bir nefes aldı, ileride bastı, Kayserispor çıkamadı, Avni Aker’de uzun bir aradan sonra 90 dakikanın son bölümleri en azından gerilimsiz tamamlandı.

3 puanla 3 basamak birden çıkan Trabzonspor için artık prestij sınavının geri sayımı başlamış oldu. Ve, Juventus maçı Trabzonspor takımına, ‘kaybetsen de savaşmaktan vazgeçme, biz seni alkışlarız’ mesajını ulaştırdıysa perşembe yine Avni Aker’de iyi bir futbol gecesi yaşayacağız.

YORUM YAZ