MENÜ

İşin sırrı: Süleyman abi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alışık olmadığımız kadar sıradışı bir krizdi Onur Kıvrak ve paralelinde yaşananlar. Suyun üzerine çıkan kısmı suyun altındakinin 10’da 1’i kadardı. Gerçekten de çözmesi, yönetmesi zor bir krizdi. Taraftar boyutu vardı, muhalefet hemen krizin bir tarafını sahiplenmişti, her yönü kilitleyen iddialar vardı ve bir tarafta da Trabzonspor markası, kurumsal durum-duruş.

Onur’un üzerinden medyada kendine yer bulmaya çalışanlar, taraftarı bu şekilde tetiklemeye uğraşanlar kaptanın yaptığı ve en doğrusu olan ‘masada karşılıklı iletişim’ adımıyla taca çıktı. Çünkü Onur da biliyordu; eğer burada başka bir yol ve uzlaşmadan kaçan taraf olmayı seçseydi Trabzonspor aidiyetine dair bugüne kadar söyledikleri çöpe gidebilirdi. Kaptan gibi davrandı ve masada, oyunda, en sonunda da kulübünde kaldı.

Ve o anların en önemli detayı da aslında yaptığı açıklamada saklı. ‘Süleyman abi’ dediği satırlarda. En ciddi sorunu yaşadığı kişiyle, bundan sonra da en yakınında olacak sportif direktörüyle samimiyetle çözdü sorununu. O yüzden de ‘Sayın Hurma’ değil de yine pek ve hatta hiç alışık olmadığımız şekilde, ‘Süleyman Abi’ diye geldi açıklama. Oradaki ‘abi’, Trabzonspor’un en üst kimlik, en büyük ego, en büyük saygı makamı olduğunun bir ifadesiydi.

Süleyman Hurma’nın kurumun ‘abisi’, Onur Kıvrak’ın takımın ‘kaptanı’, Şota’nın da oyuncuların ‘hocası’ olduğunun altının çizildiği bir açıklamaydı. Şimdilik kaydını düşmekle beraber Trabzonspor’da herkes mutlu. Taraftar mutlu, taraftarın önceki günlerde küfürler yağdırdığı ama krizi çözen Hurma mutlu, takıma dönen Onur mutlu, kriz bittiği için Onur’un mu Hurma’nın mı yanında dursak diye kafası karışan futbolcular mutlu.

Bazen böyle ortamların inşası için krizler yaşamak, bedeller ödemek, camia olarak testlerden geçmek gerekiyor. Bu testi Trabzonspor bu kez krizi iyi yöneterek geçti. 3 gün önce küfürler yağdırılan, şimdi ise bambaşka bir gözle bakılan Hurma da kısa sürede yaptığı katkıyla kendisini göreve getiren Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na belki hiçbir yöneticisinin yapamadığı katkıyı yaparak kritik süreçte nefes aldırdı.

YORUM YAZ