MENÜ

İnanılmaz değişim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

4-2’lik yenilgi belli ki Trabzonspor’a ciddi bir motivasyon, Galatasaray’a ise rehavet getirmişti. Son bölümlerde can havliyle yapılan yüklenmeler ve bulunan pozisyonlar dışında, ürkek, tutuk, oyun kurmakta zorlanan taraf bu kez Galatasaray’dı. Bordo-Mavililer ise daha derli toplu, hırslı, etkiliydi. Bunda Avni Aker’deki maça oranla vasatı aşan oyuncu sayısının ciddi şekilde artmasının, skor üretemese de Burak Yılmaz’ın varlığının da bunda çok belirleyici olduğu kesin. Çünkü üçüncü bölgede top tutma, topla oynama, diğer hücum tamamlayıcılarına alan açma gibi artılarıyla kendi üzerine kurulan sistemin en önemli parçalarından biri olduğu kesin Burak’ın.

Trabzonspor’un Arena’dan bu şekilde çıkışı çok kıymetli oldu.

Bir kere Bordo-Mavililer, Avrupa bileti yolunda kapıştığı Beşiktaş karşısında avantajını katladı. Ayrıca Cim Bom’a taktığı çelme ile Fenerbahçe’yi İnönü’nü deplasmanı öncesinde tabiri caiz ise ‘gaza getirip’ Kartal’a karşı farkın muhtemel artışına da zemin hazırladı.

Kısa sürede bu kadar değişme gösterebilen Trabzonspor, Galatasaray maçıyla sezon sonu gelmiş olsa bile prestiji değerini de yükseltti.

YORUM YAZ