MENÜ

Hüseyin hoca başarır...

Abone Ol Google News

Biraz yakın geçmişe gidelim. Ünal Karaman’ın ‘8’ numaranın geliş günlerine. Herkes Ahmet Ağaoğlu yönetimine yüklenmiş, “Kariyerinde ne var, nasıl Trabzonspor teknik direktörü olur!” demişti. Ama unutulan bir şey vardı. Ünal hoca soyunma odasındaki kokuyu, taraftarın bakışını, oyuncunun adımını bilirdi. Eskiden kimler geldi, geçti, profesyoneldi, ancak Ünal hoca Trabzonlu olmasa da tıpkı Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı gibi ‘amatör’ ruhla severdi. Şimdi bu paraların döndüğü ortamda amatörlük mü kaldı dediğinizi duyar gibiyim. Kaldı. Bu adamlar para konuşmaz. Bu adamlar arabadaki hava yastığı gibidir, ölür, öldürmez. Taraftar niye ‘efsane’ der, işte tam da bu yüzden.

Haberin Devamı

Kalitesi tartışılmaz

O dönem yönetim Ünal hocaya sahip çıktı, arkasında durdu. Ancak sonrasında hâlâ iki kişinin bildiği durumlar var ki buralara gelindi. Lakin vakit yas tutma zamanı hiç değil. Ünal hocanın önünde yepyeni bir teknik adamlık kariyeri var. Trabzonspor’un önünde ise şampiyonluk yarışı. Hüseyin kaptan ‘5’ numara başarır mı sorusuna gelince... Sokağından, çay ocağına kadar Trabzon’u ezbere bilir. Trabzonspor sevgisi tartışılmaz. Kendisiyle eski tanışırız, kalitesi de tartışılmaz. Teknik adamlık konusuna gelince... O da hem kendisi hem de Trabzonspor için yeni bir sayfa açabilir.

Haberin Devamı

Taraftar sahip çıkmalı

Burada Hüseyin hoca kadar yönetime de iş düşüyor. Onu asla tartıştırmamalı. Geçen gün verilen pozu sık sık tekrarlamalı ki, taraftar da tartışmamalı. Yine, “Top 3 direği geçmezse...” dediğinizi duyar gibiyim. Öyle durumlarda kralı duramaz, duramadı ama biraz şans ve değer vermek lazım. Madem böyle bir yola girildi, taraftarın da Ünal hocasını saygıyla anarak Hüseyin hocasına sahip çıkması gerekir.

YORUM YAZ