MENÜ

En zor gecemiz ve hesaplar...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her açıdan en zor gecemizdi. Oynamak için de izlemek için de. Oynamak zordu çünkü, Euro 2016’ya erken rezervasyon yaptırmış Çekler çok rahat, sonsuz kredili, biz ise çok tedirgin ve sıfır krediliydik. İzlemek ve bir maça konsantre olmak ise sadece memleketin değil, acımızın da Başkent’i Ankara’dan ötürüydü. Bizi acılarımızı kaybettiklerimizin sayılarıyla ölçer hale getiren hainler yine yüreğimizi yakmıştı. Oysa acı tektir. Tek bir can bile dünyanın en değerlisidir. Aklımızı aldılar, kimyamızı bozdular. Bizim puan durumundaki hesabımızı değil, bu vatan toprakları için yapılan hain hesapları düşünerek
başladık maça.

Hakemin takdiri kurtardı

İşi her turnuvada olduğu gibi son dakikaya bırakan takımımız geceye tutuk, durgun, kopuk kopuk başladı. Sadece 5. dakikada çok kritik farkla ofsayta düşen ve bu nedenle şık gol vuruşu iptal eden Cenk’in pozisyonu vardı elle tutulur ilk yarıda. Skoru belirleyecek ayaklarımız Oğuzhan, Arda, Selçuk, Hakan 3’er dakikalık değişmeli şekilde katkılar yapınca doğal olarak organize olamadık. Çekler’deki genişlik konsantrasyon kaybına yol açmıştı. Aşırı rahatlıkları işimize yaradı, onlar da ilk 41’e kadar bizi zorlamadı. Ha unutmadan, ilk yarım saat geçilirken Serdar’ın dirsekle müdahalesine hakemin ‘kol vücuda yapışık’ takdiri bizi çok tehlikeli bir işten kurtardı. Bir de son anlarda Sural’ın altıpastan auta atışı.

Gecemiz aydınlandı

İkinci yarı değiştik, oyun olarak geliştik. Arda’nın sazı eline alması çok etkili oldu bunda. Hemen oyunun başında nefis bir pas attı Hakan’a. Ama Hakan o kadar kararsız kaldı ki gol pozisyonu hücum faulle bitti. Çekler’in kıpırdandığı anlar Dockal’ın 2 tehlikeli pozisyonu şeklinde döndü kalemize. Fakat derli topluyduk, eşitliği koruduk. Tam 1 saat biterken Caner’in alıştığımız kesmelerinden birinde Serdar sarktı, Novak penaltı yapmak zorunda kaldı. Selçuk’un vuruşu gecemizi aydınlattı.

Direği sıyırdı

Hepsi biliyordu, kabus görmemek için 1 tane daha lazımdı. İyi bir zamanlama ile oyuna dahil olan Volkan’ın 70’teki ceza sahasına müthiş girişi ve iyi vuruşunda top direği sıyırdı. Geliyorduk. Arda öyle
istiyordu yani. Arda, Hakan’a bir gol attıracaktı, attırdı. 80’e girdiğimizde öyle bir asist yaptı ki, savunma çaresiz Hakan ise kaleciyle karşı karşıya kalmıştı. O da bu kez yakışanı yaptı ve noktayı koydu.
Seviyoruz hesap kitabı, çılgınlığımız oradan geliyor belki. Evet, bu hesaplara alışkınız ama mesele memleket olunca hiçbir hesap tanımadığımızı da kendi kendimize arada bir hatırlatmak lazım!

YORUM YAZ