Eh işte futbolu

Haberin Devamı ›
Yetmez ama ‘Evet’ sloganı gibiydi Trabzonspor’un Beşiktaş performansı.
Evet, eskiye oranla daha diri, daha istekli ve pes etmeme süresi daha geniş zamana yayılmış bir Bordo-Mavili takım vardı sahada.
Evet, durumun daha farkında bir Trabzonspor vardı Beşiktaş karşısında.
Evet, rakibine bir kaç pozisyon dışında fazla şans tanımadı Karadeniz Fırtınası...
Ancak tüm bu olumlu gelişmeler bile Trabzonspor’a sadece 1 puan kazandırabiliyorsa demek ki sorun çok daha ileri bir boyutta. Birlikte oynama alışkanlığı ve dolayısıyla süresi çok az olan takımın iyi-kötü bir savunma bilinci olsa da hücum anlayışı söz konusu değil. Henrique, Halil, Janko’yu birlikte oynatsanız bile bu takımın pozisyon üretme, gol atma becerisinin yükseleceğine de pek inandığımı söyleyemem.
Topu alanın üçüncü bölgeye gittiği, ancak oraya geldikten sonra ne yapacağını bilemediği bir takım gibi Bordo-Mavililer. Uzun zamandır birlikte oynayan oyuncular topluluğunun bu hali gerçekten de düşündürücü.
Bunlar artık bu sezon düzelecek işler değil. Fakat bu sezondan alınacak çok sayıda ders var ve mutlaka gereken radikal kararlar çekinmeden, ekonomisi bile fazla düşünülmeden alınmalı ki, Trabzonspor bir, hatta bir kaç sezonu daha kaybetmesin.
Avni Aker’in susarak verdiği mesaj da çok anlamlıydı. Küfürden, protestodan daha etkili olmuştur diye tahmin ediyorum. Kimilerinin sadece 2 ihtimali düşünerek ‘kader’ diye nitelediği bir maçın beraberlikle bitmesi de hayli manidar oldu!
Serhat Demirtaş