MENÜ

Dikkat: Teogol başlıyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sırtını sıvazlamak, yanındayken yüzüne, arkasından medyaya ‘aslansın, kralsın, sen çok gol atacaksın’ demek bir yere kadar. Benim de bildiğim ama üst düzey oynamışlardan sürekli dinleyerek pekiştirdiğim bilgidir; gol atmadan golcü morallenmez! Gerekirse kendinden zayıf rakiplerle, PAF ekibinle maç yapacaksın, oyuncuları bu havaya sokacaksın.

E nasıl olacaktı o zaman, henüz atamamış, atamadıkça sırıtmaya başlamıştı, suratı yerine futbolu.

Yüzü gülmese de şans yüzüne güldü. Kısa arada idman yerine maç koydu Şenol hoca. Trabzonspor için küçük ama Teo için büyük bir adımdı Karadeniz sınavı. Golünü attı, büyük ihtimalle de o stres barajını aştı. Bu küçük ama sihirli dokunuşun Teo’ya öncekilerden çok daha fazla etki edeceği inancındayım. Bu hafta oynar da gol atasa Kolombiyalı en az şaşıranlardan olacağım.

Yönetimin eseri (mi)!
Konu Şenol Güneş’ten açılmışken oradan yürüyelim. Evet, Güneş yöneticisinden taraftarına herkesi hafifletti, futbolcular için bu şartlarda bulunmaz nimetti. Üstelik gözlemlerimiz, izlenimlerimiz ve bilgi olarak edindiklerimiz de bu gelişin öncekilerden ‘başka’ olduğunu işaret etmekteydi. Planlarının, programlarının, mantığının arkasında durulursa heyecanların haftalık değil, daha uzun vadeli olacağının ip uçları, yakın geçmişe saçıldı. Artık futbolun tek patronu olduğuna göre yönetimin yükü başka alana kaydı, kaymalı. Hazır kendi elleriyle hazırladıkları, tercihi eleştirirken etraflarına kızdıkları Broos faciasını Güneş tercihi ile unutturabilmişken saha dışında da etkin olunmalı. Taraftar stat bekliyor, Avni Aker hedeflere yakışmıyor. Camia daha fazla katılımcı bir organizasyon bekliyor, sadece Trabzon eksenli değil. Futbolcu fabrikanın yeniden işlemesini bekliyor sporsever, güldüren tercihler değil. Tüm yanlışları tabi ki görevdekiler yapmadı ama tüm doğrular için avantajları öncekilerden çok fazla. Ve saha dışı organizasyonunu da tamamlayan Trabzonspor, mutlu sonda emeği olan herkesin adını tarihe yazdırır, aksi halde sayı hep 3’le 5’le sınırlı kalır.

YORUM YAZ