MENÜ

Derbi kadar değerli

Abone Ol Google News

Sezona her açıdan damgasını vuran, yetiştirdiği ve bulduğu isimlerle fark yaratan Trabzonspor, bugün en önemli sınavlarından birine çıkıyor. Çünkü bugün ağırlayacağı ekip en az Fırtına kadar ses getiren, dar kadrosuna rağmen önemli işler yapan Rıza Çalımbay’ın takımı Sivasspor. Hani bir laf vardır; 3 puandan fazlası diye. İşte bu 90 dakika galibiyetin ötesinde değerler taşıyor. İç sahada ekstra işler yapan Bordo- Mavililer’in sürekliliği ve gelecek 3 puanla sağlanacak moral motivasyon tavan yapacaktır.

Haberin Devamı

Sörloth şansı

En önemli belirleyicilerden biri ise Sörloth’un cezasındaki indirim. Eğer Norveçli yıldız olmasaydı bambaşka bir senaryodan bahsedecektik. Ancak o varsa işler daha kolay. Hem teknik direktör Hüseyin Çimşir’in hamle şansı artıyor hem de 3. bölgede top tutma fırsatı çoğalıyor. Şu bir gerçek ki beraberlik Trabzonspor’u sevindirmez çünkü rakibiyle oynuyor, yani bir derbi kadar değerli bir 90 dakikaya çıkıyor. Güçlü Sivas orta sahasını göz önünde bulundurursak Bordo-Mavililer’in bu alanda birçok maça oranla daha dengeli olması gerektiği de bir gerçek.

Haberin Devamı

Kim ön plana çıkar?

Trabzonspor kanatlardan iyi gelen bir takım. Bu sisteme çok uygun bir santrforu da var. Erken bir Sörloth golü Trabzonspor’un işini fazlasıyla kolaylaştırır.

YORUM YAZ