MENÜ

Çalışılmış 3 puan

Abone Ol Google News

Trabzonspor için zirve maçıydı ama kağıt üzerinde kolay olmayacağı kesindi. Ancak Bordo-Mavililer kağıt üzerinde değil yeşil zemin üzerinde işi çözdü. Karadeniz ekibi öyle seri başladı ki, Sosa’nın da oyuna girmesiyle beraber her şey değişti. Sosa olmadan oynanan oyunun yüzde 20 eksik olduğu dün bir Yeni Malatya maçında bir kez daha ortaya çıktı. Çalışılmış bir Trabzonspor golünde 10. dakikada Novak ustalığı ile Karadeniz ekibi öne geçerken psikolojik üstünlüğü de ele geçirdi.

Haberin Devamı

Erken golle önde daha rahat oynamaya başlayan Hüseyin Çimşir’in takımına bir rahatlama golü şarttı. O dokunuşu da yine kaptan yaptı. Muhteşem bir frikik golüyle farkı açtı ama Umut o kadar kolay değil dedi. Soldan gelen ortada deneyimli golcünün vuruşu Novak’a çarpıp ağlara giderken heyecan ikinci yarıya taşındı. İkinci yarıda Trabzonspor yine oyunun dominant tarafıydı. Farkı açmanın gerektiğinin farkındaydı. Her ne kadar savunma kurgusunda yanlışlar yaşansa da önde oynayanlar başkaydı. Belki çok net pozisyonlar olmadı ama Malatya’yı çıkarmaya yetmeyecek kadar baskı vardı.

Haberin Devamı

Asıl sınav...

Sosa’dan sonra ikinci finali yapan isim bu kez Nwakaeme oldu. Ceza yayı üzerinden kalecinin sağını öyle bir top attı ki tecrübe budur dedirtti. Bu 90 dakika Trabzonspor için çok değerliydi. Özellikle de Başakşehir maçı öncesinde. Çalışılmış bir galibiyet geldi, her şey denendi ama asıl sınav gelecek hafta.

YORUM YAZ