MENÜ

Bu Fırtına dinmez!

Abone Ol Google News

Bu sezon Trabzonspor için her şeyin test edildiği bir sezon. Sıkıntılı mali durumlardaki hareket kabiliyeti, büyük özveride bulunan teknik heyetin yapabilecekleri, yıldızların reaksiyonu ve tabi ki taraftarların bu yapıya vereceği tepki. Kolay değil elbette bir taraftan ciddi bir borç yükünü sırtlamış ve rakiplerinize rağmen hiçbir oyuncunuzu satıp gelir etmemişken ekonomik olarak mücadele etmek. Ancak başkan Ahmet Ağaoğlu, yarışmayı, özdeğerlere sahip çıkmayı tercih etti. Yoksa pekala Yusuf da Abdülkadir de rakiplerinin sattığı rakamların çok üstüne satılabilirdi. Olmadı ve bu saatten sonra olması da neredeyse imkansız gibi.

Haberin Devamı

2 başka Trabzonspor

Bu şartlarda sezona başlayan Trabzon, Başakşehir karşısındaki yenilgiden gereken dersleri aldı. O gece nasıl ki rakibe mahkum kaldıysa Sivas önünde tam tersini yaptı. Çok diriydi, en büyük kozu olan 3. bölgesini öyle iyi işletti, öyle baskındı ki daha ilk yarı bitmeden hatta yarım saat bile geçmeden rakibini hem skor hem de psikolojik olarak teslim aldı.

Haberin Devamı

Evinde kazanmak yetmez

Trabzon’un bundan sonra evinde hep böyle oynayacağı, taraftarının da bunu istediği kesin. Ancak... Deplasman işini de çözmek, oradaki karneyi de düzeltmek yarışmanın temel şartı. Yapabilir mi, evet. Çünkü hem oyunu tutacak hem oynayacak isimlere sahip. Ünal hocanın da her geçen gün elindeki kadroya daha hakim olduğunu görüyoruz. Trabzonspor’un elindeki potansiyel düşünülürse Ankaragücü’nden ziyade Trabzonspor’un yapacakları gecenin kaderini belirleyecek.

Ön plana kim çıkar?

Sosa, geçen seneden daha istekli ama ilk 2 hafta performansı hala CV’sinin gerisinde. Orta alandaki rekabet ve kulübe endişesi de dikkate alınırsa Arjantinli’nin artık bir patlama yapması muhtemel.

Bu istatistiğe dikkat

Son 5 sezonda Ankara’da toplamda 8 karşılaşmaya çıkan Bordo- Mavili ekip bu maçların sadece 1’ini kazandı. 3 mücadeleden mağlup ayrılan Trabzonspor, 4 karşılaşmada ise beraberliğe razı oldu.

Kısa mesaj

Sivas maçında gördük ki Fırtına sahasında bir hayli baskılı ve tempolu oynuyor. Ancak Trabzonspor zirve yarışında olmak istiyorsa deplasmanda da bu tarz bir oyunla oynamalı. Bordo-Mavililer’in kadro kalitesi bunu yapabilecek düzeyde

YORUM YAZ