MENÜ

Başkanın en önemli işi

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz hafta Başkan Ahmet Ağaoğlu ile beraberdik. Kendisini biraz zayıflamış olmakla beraber hastalığın etkisinden tamamen kurtulmuş olarak gördüm. Enerjikti, yine çok samimiydi. CAS davasından havalimanındaki uyuma görüntüsüne, menajerlik sisteminden Trabzonspor’un son ekonomik durumuna kadar her şeyi konuştuk. Benim en çok merak ettiğim noktalardan birine de yanıt buldum bu sohbette. Bu yönetim, içinde birçok başkan adayı barındırıyor olmasına rağmen nasıl oldu da hiç çatırdamadı, tam tersine kale gibi ayakta durdu. Zira son 3-4 yönetim mutlaka sorunlar yaşamış, ciddi ayrılıklar ortaya çıkmıştı. Başkan, formülü, “Ortak karar almak” şeklinde açıkladı. Doğrusu bu kadar sorunla uğraşırken bir de başkan adayı kalibresinde kişilerle ortak çalışmayı başarmak, başkanın en önemli icraatlarından biri.

Haberin Devamı

Hami hocaya alınılmaz

Bir başka söyleşiyi de Trabzonspor’un yaşayan efsanelerinden Hami Mandıralı ile yaptık. Dünü, bugünü ve geleceği konuştuk. Manşete ise Yusuf ve Abdülkadir ile ilgili söylediği, “Daha 40 fırın ekmek yemeleri lazım” sözünü çıktık. Son dönemin en çok konuşulan 2 oyuncusuyla ilgili böyle net bir ifade kullanmasının ardından gözler oyunculara çevrildi ama beklenen yanıt gelmedi. Çünkü onlar da Hami hocalarının asla kötü niyetli bir açıklama yapmayacağını, ‘abi’ ve hatta ‘baba’ nasihati yerine geçecek sözler sarf ettiğini bilir.

Haberin Devamı

Yönetim şansı

Yerlide Uğurcan, Abdülkadir Parmak, yabancıda Ekuban, Anthony... Bu isimleri sezon başında alt alta koysak ve Trabzonspor’u sırtlayacağını savunsak herhalde en iyi ihtimalle bana ‘hayalperest’ derdiniz. Ancak önce yönetim, yönetim diyorum çünkü transferin vebali, politikanın sahibi önce yönetimdir, sonra da Ünal Karaman risk aldı ve sonuçları ortada. Sezon başında konuştuğumuzda, bu ‘isimsiz futbolcu’ politikası için, “Önemli olan bizimle aynı hedefi paylaşması, Fransa 3. Ligi’nden de İran’dan da oyuncu alırım” demişti başkan. Bu kazanımların bir önemi de yerine koyabildiğiniz sürece elinizdeki oyuncuları satabilme avantajıdır. Çünkü ancak o zaman Abdülkadir’i, Yusuf’u gönül rahatlığıyla yollayabilirsiniz.

YORUM YAZ