MENÜ

Artık beklenti çok büyük

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz haftaki Trabzonspor- Galatasaray maçı ve o maçtaki Bordo-Mavi performans herkesin hala aklındadır diye düşünüyorum. O nedenle de artık Ünal Karaman ve öğrencileri çıtayı, beklentiyi çok yükseltmiş durumda. Yani son söyleneceği ilk söylersek Trabzonspor’un bugün Alanya karşısında ne kötü oynama ne de kötü skor alma lüksü var. Rakiplerinin de aldığı skorları düşünecek olursak Fırtına’nın taraftarlarına karşı sorumluluğu daha da artıyor.

Haberin Devamı

En zoru golcü tercihi

Ancak... Ünal hocanın işi sezon başına oranla daha kolay. Bunun birkaç sebebi var. En önemlisi özgüveni artan kadro ve artan rekabetin oluşturduğu hava. Savunmada artık ancak devre arasında giderilebilecek eksikler dışında orta saha ve hücum hattında hocanın eli hayli güçlü. En büyük soru işaretinin ise forvette olacağı kesin. Çünkü Burak’ın iyileştiğini ve önümüzdeki haftalarda hazır hale geleceğini hesaba katarsak Anthony ve Rodallega ile girecekleri rekabetin sonucunu büyük bir merakla bekliyorum.

Yüzde 70 Trabzonspor

Bir başka merak ettiğim nokta da Sosa’nın Burak’ın kolundan gelen pazu bandını ne kadar sahipleneceği. Evet, geçen sezona göre belli bir çıkışı var ama bu onun ölçülerinde bir futbolcu olarak yeterli mi, her zaman tartışılır. Eğer kariyerine ve yeteneklerine doğru orantılı işler yaparsa her zaman sahaya da skora da etki edecek bir yıldız. Fakat ne kadar yaptığı tartışılır. Alanya’ya gelince... Mesut hoca en büyük kozları bence. Çünkü iyi çözümlemeler yapan, Göztepe galibiyetiyle 3 haftalık kötü gidişi durduran bir teknik adam. İşleri hiç kolay değil, Trabzon da rakipleri... Her şeye rağmen verilerialt alta koyduğumuzda yüzde 70 Trabzonspor gibi duruyor.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Şüphesiz Galatasaray önündeki 4-0’ın yıldızı Anthony’nin 1 maçlık mı sürekli mi yıldız olacağı sorusu var akıllarda. Yapacağı ya da yapamayacaklarıyla ön plana çıkacak.

Bu istatistiğe dikkat

Ligdeki maçların ilk 30 dakikasında rakip filelere 6 gol gönderen Trabzonspor, bu sezon bu dakikalarda en fazla gol atan takım konumunda bulunuyor. Alanyaspor ise 4 haftalık periyotta ilk 30 dakikalık bölümlerde henüz gol yemedi.

YORUM YAZ