Aramaya devam

Ancak buna rağmen Bordo-Mavililer’in bu üstünlüğünü başarılı organizasyonlarla süsleyemediğini de hemen belirtmek gerek. Şenol Güneş’in, üçüncü maç oynanıyor olmasına rağmen henüz birçok mevkide arayışının sürdüğü, ideali bulamadığı bir başka gerçek. Geçtiğimiz sezon Burak Yılmaz’ın üzerine kurulu hücum alışkanlıklarından vazgeçilemediğini görmek mümkün. Bu nedenle de ne Vittek ne Henrique ne de Halil’li arayışlar sancılı durumlar yaratıyor.
Haberin Devamı ›
15’in üzerinde oyuncu kullanan Güneş’in takımında dün de öne çıkan isimler kampın önemli futbolcularıydı. Colman’sız oyunda ana top dağıtıcı Soner’in sorumluluktan kaçmayan ve dikine oyun anlayışı, çözümün önemli bir parçası olacak gibi görünüyor. Volkan Şen’in arzulu ama finalsiz işleri Alanzinho ve Yasin gibi daha etkili futbolculara bolca şans doğuracaktır. Soyunma odasında neler konuştular bilmiyorum, belki hadlerini aşmaktan çekindiler, ama bu kadar zayıf bir rakibe rağmen Cech ve Celustka’nın neredeyse hiçbir hücumda rol oynamaması düşündürücü. Retro savunma oyuncuları gibi çakılı oynadılar ve gardı daha erken düşebilecek rakibi buna zorlayamadılar. Durumları, Ferhat’ın oyuna girmesiyle daha da net ortaya çıktı. Bu sezon sanki yedeklikten bıkmış ve oynamak için daha iştahlı gibi. Şu ana kadarki rakiplerin zayıflığından ötürü Giray-Bamba ikilisinin uyumunu pek analiz etme imkanımız olmadı. Liege ile yapılacak 4. maçta sanırım daha fazla zorlanır ve görüntüleri hakkında fikir verirler.
Haberin Devamı ›
Sonucu da bir kenara koyarsak, eski ve köklü alışkanlıklarını terk etmenin mücadelesini veren Trabzonspor’un bir süre daha bu problemlerle boğuşacağı ve zamana ihtiyacının olduğu kesin.