MENÜ

Alternatif çok hedef tek!

Abone Ol Google News

Yakın geçmişe kadar kadro konusunda en sıkıntılı takımlardan biriydi Trabzonspor hatırlarsınız. Teknik direktör oyundan memnun değilse ya da maçı tutacak bir hamle yapacaksa arkasını döner kulübeye bakar, oynayanla girecek arasındaki makas açıklığını görünce yüzünü bir endişe kaplardı. Ancak son dönemde kademeli olarak bu durum çok pozitif bir şekilde aşıldı. Eğer bugün Trabzonspor iyi sonuçlar alıyor, değişen futbol varyasyonlarına geçiş yapabiliyorsa bunda o gelişimin etkisi büyük.

Haberin Devamı

Fenerbahçe örneği

Bir örnekle anlatalım. Şu an hala eksikleri olan şampiyonluk adayı Bordo-Mavililer, geçtiğimiz hafta ezeli rakibi ve yarışta çekişeceği Fenerbahçe’yi güzel bir geri dönüşle mağlup ederek haftaya damgasını vurdu. Sahaya çıkan 11’in tartışılacak tek bölgesinin stoper noktası olduğunu zaten belirtmiştik. Şimdi yeni transferlerle o bölgenin de ideale kavuşacağını hesaba katarsak sahadaki hangi Trabzonsporlu oyuncuyu hangi takım kadrosunda görmek istemez. Üstelik Sturridge ve Guilherme gibi yıldızlar da yedekti hatırlarsanız. Daha da ileri gidelim... 11 artı 2’ye iyileşecek Abdülkadir Ömür’ü ekleyin, oynamayan Nwakaeme’yi ekleyin, performansıyla geçen sezona damga vuran ve milli takıma seçilen Abdulkadir Parmak’ı ekleyin... Nasıl bir heyecan uyandırdığını tahmin edebiliyorum Trabzonsporlular üzerinde.

Haberin Devamı

Taraftar da mesajı aldı

Zaten işte tam da bu yüzden kötü sonuçla biten maçlardan sonra bile inanç kaybolmuyor, taraftar da ritmini bulmuş stada koşuyor. Bir kupa maçına giden taraftar sayısını yine yakın geçmişte lig maçlarında bile göremez olmuştuk. Artık tablo bambaşka. İşte bu yüzden ‘şampiyonluk’ ateşi yanmış durumda Trabzonspor’da. Bu arada haksızlık etmeyelim, yedek kaleci Erce’den Yusuf Sarı’ya, Doğan Ertuğrul’a kadar diğer oyuncular da makasın uçlarının açılmasına asla izin vermeyecek isimler. Bu yüzdendir ki Trabzonspor eksik maçıyla ligin gizli lideri ve mevcut kadro yapısıyla da yarışın en büyük favorilerindendir.

YORUM YAZ