MENÜ

'TemizLig'çi aranıyor!

Abone Ol Google News

“30 yıl önce bu lig tertemizdi” sözünü yaşayanı anlatır, yaşamayanı da yaşamış gibi yaşatır! Zenginler izler, fakirler oynardı. Şimdi fakiri izler, zengini oynar. İki kardeş formalarını giyip evden çıkar, aynı tribünde maç izlerdi. Şimdi aynı evden çıkıp, farklı güzergahlardan stada girer oldu. Kafayı kazıtması, bir paket sigarası ya da yemeği en büyük bahis konusuydu. Şimdi harçlığı, maaşı, arabası, evi bahsin kralı! Kaybedeni hazmeder, kazananı alçak gönüllü davranırdı. Şimdi kaybedeni isyancı, kazananı patronuna göre vicdanlı... Futbolcu yeşil sahada sahne alırdı. Şimdi marifetlisi adını saha dışında duyuranı! Yenilgiyi kendi içinde ararlardı. Şimdi suçlu hep bir başkası. Bu sezon Fenerbahçe ya da Trabzon şampiyon olacak. Ancak kaybeden taraf faturayı kesecek birini bulacak. Zenginler hayatına devam edecek, fakirler kadar üzülmeyecek. Biri kardeşine küsecek, birileri evsiz kalacak! Tarih ise sadece birini yazacak. Bıraktığı tahribatı kimse hatırlamayacak.

Haberin Devamı

Kahraman

Bucalılar için 28. haftanın kahramanı kesinlikle Ganalı oyuncu... Devre arasında geldi ama son iki maçta şans buldu. 19’luk hücumcu, Karabük karşısında Sarı-Lacivertliler’in yüzünü güldüren isim oldu. ‘Torik’ balığı gibi her tarafa koştu. Performansıyla takımının 10 kişi olduğunu unutturdu. Attığı golle de coştu, coşturdu.

Haberin Devamı

Yakışan

Futbol bilgisi, Trabzon’a getirdiği hava bir kenara... Türkiye’nin duayen hocası, Galatasaray galibiyeti sonrası rakibinin tarihinin en kötü dönemini geçirdiğini unutmadı. Şampiyonluğa giden yoldaki sevincini içine atmasını bildi. Oyuncularını da uyardı, Şenol Güneş olmanın kolay olmadığını gösterdi.

Hayırlı evlat

Trabzonspor bu sezon mutlu sona ulaşırsa başarıda hiç kuşkusuz en büyük pay sahiplerinden biri olacak. Galatasaray maçında üç puanı getiren golü attı, sonrasında, “Anneeeee” diye bağırarak bir anlamda golü kendisi için en kutsal varlıklarından birine armağan etti. Hayırlı evlat olduğunu gösterdi.

z/Ertuğrul Sağlam

“Kaybetmeyi hazmetmek kazanmaktan zor”

Hayalet

Beşiktaş’ın çocuğu yine hayal kırıklığı yaşattı. Kasımpaşa karşısında 67. dakikada maçın yıldızı Quaresma’nın yerine sahaya çıktı, adeta top almaktan kaçtı. La Liga’da 60’ın üzerinde attığı goller unutulmadı ama 31 yaşındaki Nihat artık o günlerini hatırlamalı...

Yakışmayanlar

Galatasaray’ın milli oyuncusu bu hareketi neden yapar anlamadık. Sahne şu: Trabzonlu kaleci Tolga topu eliyle kavramış. Ancak Servet buna rağmen tekmelerini saydırıyor. Belediyeli Abdülkadir ise topsuz alanda Sivaslı Mehmet Yıldız’ı sakatlamak niyetiyle bileğine basıyor. Her hafta bu görüntüler ortaya çıkıyor ama kimse ‘dur’ demiyor.

Ders

Bursaspor’un ABD’li yıldızı topa kafayla nasıl vurulurun dersini verdi. Antalya maçında kafayla öyle bir gol attı ki, kaleci Ömer’i çaresiz bıraktı. Havada fotoğraf çektiren Altidore, Yeşil-Beyazlı formayla ilk gol sevincini de yaşadı.

Panter

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi kalecisi Rüştü Reçber, “Bu çocuğu alın” diyorsa bir nedeni vardır. Beşiktaş’ın genç file bekçisi Cenk, Kasımpaşa maçında abisini haksız çıkarmadı. Özellikle son dakikalarda yaptığı kurtarışlarla üç puanı kurtaran isimdi.

Sahnedekiler

Haberin Devamı

Quaresma

Futbol onunla bir başka güzel... Türkiye’de ondan bir tane daha yok. Portekizli’nin ayağından top almak istiyen mahalle dilinde, “Bakkala gidiyor.” Yine oynadı, oynattı, atamadı ama tek goldeki asisti zafere yetti.

Uğur İnceman

Antalyaspor’un bu sezon kritik maçlarında sahneye çıktı. Bursa’da da o vardı. Orta alanı iki yönüyle kullandı. Rakibin önemli silahlarına kilit vurduğu gibi hücuma da çıktı. Yetmedi iki de
gol attı.

Cenk Tosun

Kuşkusuz ikinci yarının en flaş ismi... 9 maçta tam 8 gol... Ankaragücü maçında da yine uzaktan füzelerini konuşturdu, iki kez Özden’i avladı. Gaziantep’in 3.’lük hedefine yürümüsinde büyük rol oynadı.

Ziya görünümlü Mehmet Nas

Haftanın fotoğrafıydı... İstanbul Belediye maçında başı yarılan ve forması kana bulanan Mehmet Nas, ismini değiştirmek zorunda kaldı! Mehmet’in yedek forması olmadığı için hakem izniyle takım arkadaşı Ziya’nın formasıyla maçı tamamlaması ilginç bir kare ortaya çıkardı.

Spor müdürleri diyor ki:
Bıçak sırtında yarış.
(Necil Ülgen-Fanatik)

Bundan sonraki haftaların habercisi.
(Cem Şengül-Milliyet)

İkisinin de ayaklarına sağlık.
(Halil Özer-Habertürk)

Mustafa hocanın manşetini vereyim. Sonu belli başı belli değil.

(Şansal Büyüka-Lig TV)

YORUM YAZ