MENÜ

Futbolu özlememişiz ki!

Abone Ol Google News

“Geç olsun temiz olsun” denilen Süper Lig’de yeni sezona ‘merhaba’ dedik. Kimi içeride, kimi dışarıda izledi, kimileri de kaldırımda! “Artık futbol konuşacak” sözü metazoriyle gündeme getirilmeye çalışılsa da, gerçek ortaya çıktı. Kimsenin futbolu o kadar çok özlediği yoktu. Tek tek kimseye sorulmadı ama biri seyircisiz oynanan 8 Süper Lig maçındaki tribün manzaraları somut bir örnekti. 20 bin kişilik statta oynanan Manisa-Trabzon maçını tam 3 bin taraftar izledi. Diğerlerinde de durum farklı değildi. İşte sonuç... Eskişehir-Beşiktaş: 16 bin kapasiteli Atatürk Stadı’nda 9 bin biletli var. Samsun-Gençlerbirliği: 23 bin kapasiteli 19 Mayıs Stadı’nda 11 bin kişi var.

Haberin Devamı

Bursa-Kayseri: 25 bin kapasiteli Atatürk Stadı’nın yarısı boş. Antalya-Gaziantep: 8 bin kapasiteli Mardan Stadı’nın yarısı boş. Ankaragücü-Mersin: 20 bin kapasiteli 19 Mayıs’ın 3’te 2’si boş. Karabük-Sivas: 4 bin kapasiteli Necmettin Şeyhoğlu’nun yarısı boş. İstanbul Belediye-Galatasaray: 76 bin kapasiteli Olimpiyat Stadı’nda 20 bin kişi maçı izledi. Sormazlar mı; “Hani futbolu özlemiştiniz!”

Haberin Devamı

11'i de yerli tek takım...

Mehmet Özdilek’in 4. sezonuna girdiği Antalyaspor... Kadrosunda 4 yabancı bulunduran Güney ekibi, Gaziantepspor’u 1-0 yendiği maçta yerlilerle sahaya çıktı. Özdilek ve öğrencileri, yıllardır gündemde olan ‘yabancı’ tartışmasından uzak, ilk haftada işlerini de başarıyla yaptı.

Maçlar bahane, jestler şahane

Yer: Bursa Atatürk Stadı... Yeşil-Beyazlılar, kısa süre önce hayatını kaybeden Nejat Biyediç’i unutmadı. Kayseri maçı öncesi İmparator’un 10 numaralı formasını gökyüzüne havalandırdı. Yer: Şükrü Saracoğlu... Fenerbahçeli futbolcular, sahaya Metris’te tutuklu olan başkanlarının fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıktı, attıkları golün sevincini de Aziz Yıldırım’la kutladı!

SAHNEDEKİLER

Kemal Özdeş

Manisaspor’un yeni hocası ilk sınavında kendi değimiyle, “5-0’lık galibiyetten daha önemli bir beraberlik” aldı. Takımı Trabzon’a karşı bir kişi eksik oynamasına rağmen yaptığı hamlelerle bir puanı kurtardı.

Fink

Beşiktaş onu gözden çıkardı. Bu karar Samsun’un işine yaradı. Alman futbolcu Kırmızı-Beyazlı formayla çıktığı ilk maçta 3 asist birden yaptı, kürsüye adını yazdırdı.

Batuhan

66’da oyuna girdi, 1-1 devam eden maçın kaderini değiştirdi. ‘Geleceğin yıldızı’ sözü onun için artık çok geride kaldı ama eski takımı Beşiktaş’a attığı gol hem şıktı hem de üç puan kazandırdı. Ancak maçtan sonra, “Bugün cumartesi alkolün dozunu kaçırmayın” açıklamasına ne gerek vardı!

KURTARICILAR

Ergün-Merter

Dakika 90... Samsunspor: 3 - Gençlerbirliği: 2... Ev sahibinin kalecisi Ahmet’in hatasını sezen Yasin boş kaleye vurdu ama Ergün Teber topu çizgiden çıkardı, galibiyeti kurtardı. Aynı pozisyon Karabük-Sivas maçında da yaşandı. Yine son dakikadaki pozisyonda Merter araya girdi, skoru 2-1’de tuttu.

HAYAL KIRIKLIĞI

Quaresma

Beşiktaş’ın tartışılmaz yıldızı ama ilk hafta beklentinin çok uzağındaydı. Eskişehir deplasmanında adeta döküldü. 15 kez pasları yerini bulmayan Portekizli’nin, 37 defa da top kaybı yaşadığı maç hayal kırıklığıydı.

Haberin Devamı

MUTLU

Fenerbahçe

Şike soruşturması kapsamında zor günlerden geçen Fenerbahçe, başkanının Metris’te olmasına mı, Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmediğine mi üzülsün... Sezon açılışında hem de seyircisiz maçta Orduspor’a karşı aldıkları galibiyet, moral oldu. Asık yüzleri az da olsa güldürdü.

ŞANSSIZ

Cangele

Uzun süren sakatlık döneminin ardından çıktığı ilk maçta yine sağ dizinden sakatlandı. Kayseri’nin Arjantinli’si için artık futbol oynamak imkânsızlaştı. Bu kez de 6 ay topa dokunamayacağı açıklandı. Sarı-
Kırmızılılar’ın da işi zor... Cangele bu, atsan atılmaz, satsan satılmaz!

PROTESTO

Bursaspor taraftarı

Yeşil-Beyazlılar’ın hedefinde geçen sezon Beşiktaş taraftarlarının Bursa’ya gelmesine izin veren Vali Şahabettin Harput vardı. Atatürk Stadı’nda “istifa” sesleri hep onun için yükseldi. Bursaspor’un çok kötü olduğu sezonlarda dahi ilk hafta maçları bu kadar boş tribüne oynanmamıştı. Nedeni çok açıktı.

Olimpiyat'tan çıkış yok!

Süper Lig’e yeni bir renk katan İstanbul Belediye’nin taraftar grubu Bozbaykuşlar ilk haftadan sahne aldı. Galatasaray maçında açtıkları pankart anlamlıydı: Burası Olimpiyat, buradan çıkış yok. Çok trafik oluyor!

Haftanın sözü

“Biz şampiyon takımı tutmadık, tuttuğumuz takımı şampiyon yaptık.” (Bursaspor taraftarı)

Hakeme gözlük

Yunus Yıldırım, Fenerbahçeli Caner’in ceza sahasında düşürülmesine penaltı vermedi. Serkan Çınar, Karabüklü İlhan’ın kendisini yere bıraktığı pozisyona penaltı çaldı.

YORUM YAZ