MENÜ

Para değil yürek işi

Abone Ol Google News

Galatasaray patentli Ömer Erdoğan Bursa’da, Emre Güngör Antep’te, Ali Turan ve Necati Antalya’da, Cihan Haspolatlı Belediye’de, Mehmet Güven Manisa’da, Uğur Uçar Ankaragücü’nde, Orhan Ak Buca’da ve en önemlisi kaleci Fırat Kasımpaşa’da... Hatırlatmak gerekir Galatasaray 2007’den bu yana tam 6 kaleci değiştirdi. Beşiktaş patentli Ali Tandoğan Bursa’da, Erkan Zengin Eskişehir’de, Serdar Özkan Ankaragücü’nde, Mehmet Sedef Konya’da... Bu isimlerin çoğu üç büyüklerde geleceklerini kurtaracak paraları kazandı ama saygı görmedi. Çoğu kovulur gibi gönderildi. Şimdi her biri formalarını giydikleri kulüplerin vazgeçilmezi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta FANATİK, Fenerbahçeli oyuncuların Trabzonsporlular’dan yıllık tam 25 milyon Euro fazla kazandığını yazıp sordu, “Para mı, yürek işi mi?” diye... Cevabı ortada...

Sahnedekiler

Holosko: Beşiktaş’ta yabancı kontenjanına takılınca devre arasında Belediye’ye kiralandı. İstanbul ekibinde sakatlığı nedeniyle uzun süre oynamadı. İyileşip formayı sırtına geçiren Slovak yıldız, üst üste 4. maçında da rakip fileleri havalandırdı. Karabük’te sadece atmadı bir de attırdı. Kürsüde ilk sırayı aldı.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz: Antalya, Beşiktaş, Manisa, Fenerbahçe, Eskişehir derken Trabzon’a demir attı. Tek başına adeta 18 puan topladı. Bursa’ya attığı golle Fırtına’yı zirvede bıraktı. Serhat Demirtaş, “Trabzon şampiyon olursa onun serüveni film olmalı” diyor. Burak bu ödülü gerçekten hak ediyor.

Emre Belözoğlu: Hakeme itirazları bir yana sahadaki futbolu bir başka... Fenerbahçe’de formasının hakkını verenlerin en başında. Bu hafta 100 (!) dakika boyunca elinden geleni yaptı. Sahada basmadık yer bırakmadı.

Biri bu adama sevinmeyi öğretsin: Mehmet Topuz... Bu sezonun en istikrarlı isimlerinden biri. Ancak bir de gol sevinci yaşamasını öğrenebilse çok güzel olacak. Trabzonspor maçında neredeyse Lugano’nun gözünü çıkaracaktı. Santos’un Gaziantep’e attığı gol sonrası ise ne yapacağını şaşırdı. Kendisine koşan takım arkadaşını öyle bir itti ki, bilmeyen kavga sanırdı!

Şaka değil gerçek!

Yer Kadir Has Stadı... Skor 0-0... Konyasporlu Mejia’nın kendi ceza sahasında Kayserili Ali Bilgin’e hareketine hakem Süleyman Abay ‘faul’ diyor. Kayseri’nin penaltı kullanmasını beklerken, Abay ne yapıyor? Ceza sahasının dışını gösteriyor. Tuhaf olanı düşürülen Ali hiç sesini çıkarmıyor. Daha doğrusu kimse faulün ceza sahası içinde yapıldığını fark etmiyor.

Canı yanan

Eskişehirspor: Antalyaspor’la 2-2 biten maçın daha 5. dakikasında rakibine kasıtlı tekme atan Necati’ye kırmızı kart göstermeyen Deniz Çoban, Ali Turan’ın da Alper’i ceza sahasında ittiği pozisyona ‘devam’ dedi, penaltıyı vermedi. Tabi ki art niyetli değildi ama Avrupa’yı hedefleyen Eskişehir’i belki de galibiyetten etti.

Kurtarıcı

Stoch: Şükrü Saracoğlu’nda tribünler gol bekliyor, Semih kaçırıyor, Alex yokluyor ama bir türlü beklenen gol gelmiyordu. Dakikalar 77’yi gösterdiğinde Baroni’nin yerine sahaya giren Stoch büyük görevi üstlendi. Şutunda direkten dönen topa Santos’a dokunmak yetti. Fenerbahçe nöbetçi golcüsünden sonra çilingirini de buldu!

Haberin Devamı

Biri bu adamı durdursun...

Kim mi? Tabi ki Emre Belözoğlu... Senin gibi doğuştan Fenerbahçeliler’in sayısı bitmez. Karşılıksız severler. Hiçbiri başka renkte forma da giymemiştir. Takım için gösterdiğin mücadele de es geçilmez. Ancak bir gün sana ‘dur’ diyecek hakem çıkar. O da şampiyonluk yarışının kızıştığı bu son haftalara denk gelirse, bu taraftar 3. bir Denizli ya da Trabzon faciasını kaldıramaz.

Kimdir bu Jebrin Torric?

Kariyerinin başında Arsenal ile Atletico Madrid’in antrenmanlarına çıkmıştı ama iş olmamıştı. Buca’nın Ganalı’sı Ankaragücü maçında da takımının yıldızıydı. Gol attı, çizgiden top çıkardı. Hem savunmada hem hucümdaydı. Ancak anlayamadığımız, madem Buca’da devre arasından bu yana böyle bir yetenek vardı, neden sadece son üç haftada sahadaydı!

Yakışmayanlar

Lugano-Necati: Fenerbahçe’nin savunmacısı Lugano, sanki Wagner’in futbol hayatını bitirmeye programlanmış. Rakibi yerdeyken aşil tendonuna basmasının anlamı ne. Uruguay’da, ‘kazanmak için her yol mübah’tır mı deniyor! Bir de Antalyalı Necati... Topu kaptırmasının acısını Veysel’e tekme atarak çıkarıyor.

Dikkat çeken

Ali Dere: Konyaspor’un altyapısından yetişen 18 yaşındaki
oyuncu, Kayseri deplasmanında Yılmaz Vural’ın verdiği şansı çok iyi değerlendirdi. İyi futbolunu da bir golle süsledi. Soldan getirdiği toplarla takımını birçok pozisyona soktu. Daha önce söylemiştik ama hatırlatmakta fayda var. Bir yıldız
daha geliyor.

Tahrik eden

Ömer Şişmanoğlu: Bu tarz oyuncuların sonu gelmiyor. Yalnızca Kayseri’de değil hemen hemen tüm takımlarda var ama bu hafta Ömer göze çarptı. Rakibinin müdahalesi olmamasına rağmen kurşunlanmış gibi kendini yere bıraktı. Hakem aldanmadı ama taraftarları ister istemez oyuncuları yerde kalınca
çileden çıktı.

Haberin Devamı

Spor müdürleri diyor ki;

Galatasaray da galip gelebiliyormuş!
(Fuat Akdağ-NTVspor)

Ligin boyu kısaldıkça zirvedeki stres de artıyor. (Emrah Kayalıoğlu-Sabah)

Bir hakemin bittiği hafta. (Can Uyguç-Posta)

G.Saray’ın Arda’nın golleriyle gülmesi, ‘Futbol Tanrısı’nın hâlâ bu genç yeteneğin yanında olduğunu gösterirken, ‘Kötüler’ için de ‘Tekzip’ niteliği taşıyordu. (Uğur Vardan-Radikal)

YORUM YAZ