MENÜ

'Halis' muhlis hakem faciası

Abone Ol Google News

Türk Futbolu’na yabancı bir isim, “Son dört haftada 11 gol atan ve son üç maçının ikisinde iki farkla öne geçen bir takım nasıl küme düşer” diye sorsa, cevabı; 30. haftada... İzmir’in Süper Lig’deki tek temsilcisi Bucaspor, Antalya ile 3-3 berabere kaldığı maçta oyundan atılan futbolcusu olmamasına rağmen rakibinden bir kişi eksik oynadı! Sarı-Lacivertliler’in 3-1 öne geçtiği karşılaşmada Antalya bulduğu iki penaltıyla beraberliği yakaladı. Hakem yorumcularını birbirine düşürecek pozisyonlara penaltı çalan hakem Halis Özkahya, gözünün önünde topa elle müdahale eden Antalyalı için ‘çıt’ çıkarmadı. Yine aynı Özkahya, Bucalı futbolcu gol pozisyonundayken bitiş düdüğünü çaldı. Dört büyüklerin, rant ve reklam peşinde koşan gönüllü avukatı çok ama Anadolu ekiplerinin hakkını savunan yok. Özkahya, şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe ya da Trabzonspor’un maçında böyle bir skandala imza atsa kıyamet kopar, yalnızca spor sayfalarına değil ana haber bültenlerine malzeme olurdu. Zaten bu iki takımın maçlarına uzun süredir neden verilmediği de anlaşıldı! Ancak olan yine mahallenin fakir çocuğuna oldu.

Haberin Devamı

Derbinin kahramanları

Haberin Devamı

Beşiktaş-Galatasaray derbisini statta izleyenler için öne çıkan bir şey varsa, o da kesinlikle Siyah-Beyazlı taraftarlardır... Bir tribün ancak bu kadar coşar, coşturur. İnönü’de artık sahadaki futbol değil tribündeki şölen keyif veriyor. Futbol yetenekleri benden çok kısıtlı olan bir arkadaşım bile, “Bu taraftarın önünde ne oynarım” diye iddialı konuşabiliyor.

Yakışmayanlar - Pele ve Hürriyet

Biz her hafta bu kareleri görmekten sıkıldık, yetkilileri ise sıkılmadı. Pele arkadan Isaac’in aşil tendonuna bastı, Hürriyet de Selçuk İnan’ın dizine resmen kramponun çivilerini sapladı. İkisi de sarı kartla cezalandırıldı. Rakibinin futbol hayatını bitirmek isteyenin faturası bu kadar ucuz olmamalı...

Asi - Guti

Futboluna, kariyerine saygı duyulmalı ama Beşiktaş’ın patronu değil işçisi olduğu hatırlatılmalı. Galatasaray maçında oyundan alınınca yine kulübeye gitmeden soyunma odasının yolunu tuttu. Herhalde Nişantaşı’na bir an önce gitmesi lazımdı! Sahadaki karizmatik Guti, gece ise burnunun ucunu göremeyecek haldeydi, karizmayı fena çizdirdi!

Panter - Tomiç

Karabükspor’un Hırvat file bekçisi, Ankaragücü’nün forvetlerini çileden çıkardı! Bir Fatih Tekke, bir Bednar attı ama Tomiç geçit vermedi. Tribünlerin, “Goool” diye sevindiği anlarda 28 yaşındaki kaleci hiç olmayacak işler yaptı. 4 kollu canavar gibiydi!

En acı verici tezahürat

Son dönemde takım elbiseli ağır abileriyle gündemde olan Galatasaray, tarihinin en ağır tezahüratlarından birinin hedefindeydi. Avrupa’da destan yazan takım İnönü Stadı’ndan, “Kümede kal Galatasaray” sesleriyle uğurlandı. “Liseli-üniversiteli-alaylı” derken, Türkiye’nin en çok taraftara sahip kulübü, birilerinin elinde oyuncağa döndü.

Şanssız - Umut Bulut

Her maç en az net bir golü harcayan Trabzonsporlu oyuncu, Gaziantepspor ağlarını havalandırdı ama sevinci kursağında kaldı. Çünkü hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı. Tam, “Şeytanın bacağını kırdı” diyorduk, yine olmadı.

Haberin Devamı

Haksızlık - Ayhan Akman

O sadece topun peşinde koşturmaya programlanmış biri değil duyguları ve değerleri olan biri... Futbolculuğu eleştiri konusu olabilir ama o ağır küfürlerin hedefi olamaz. Beşiktaş taraftarları, şölen havası yaşattığı İnönü’de en büyük haksızlığı eski futbolcusuna yaptı. O da tepki göstermekte sonuna kadar haklı.

Sorumsuz - Eneramo

Profesyonel bir futbolcunun yapmayacağı hareketleri yaptı, takımını 10 kişi bıraktı. Sivas’ın yıldız golcüsü, önce hakemden izin almadan kenardan sahaya daldı, sarardı! Ardından rakip ceza sahasında kendisini yere atıp, hakemi aldatmak isteyince kızardı. Takımını sabote etse ancak bu kadarını yapardı.

İsyankar - Tolunay Kafkas

Gaziantepspor Teknik Direktörü, Trabzonspor maçı sonrası bir hayli öfkeliydi. Açıklamalarıyla da bunu dile getirdi: “Bize biçilen rolü oynuyoruz. Lig üçüncülüğünü kovalıyoruz ama sanırım kimse için önem taşımıyor mücadelemiz. Canım çok acıyor, birisi gelsin bize akıl versin.”

Gole bak gole - Mehmet Sedef

Konyaspor’un sol ayaklı yıldızı Kasımpaşa’ya öyle bir gol attı ki, 2010-11 sezonunun jenerikleri arasına girmezse ayıp olur! Orta sahadan taşıdığı topla ceza sahasına geldi, sağ ayağıyla göstere göstere uzak köşeye topu yolladı. Alkışı hak etti.

İstikrar abidesi - Hasan Ali Kaldırım

Süper Lig’de Alex’in, Burak’ın müthiş performanslarını konuşuyoruz ama bir ismi gözden kaçırıyoruz. Ligde geride kalan 31 haftada, yani 2 bin 790 dakika boyunca forma giyen yalnızca bir futbolcu var. O da; Kayserispor’un başarılı solbek oyuncusu Hasan Ali Kaldırım... Hasan Gürlevik’in de adaşıyla ilgili bir yorumu var: “Yayalar kaldırımdan, futbolcu olmak isteyen çocuklar da Hasan Ali Kaldırım’ın izinden yürüsün!”

Haberin Devamı

HAKEME GÖZLÜK

Cüneyt Çakır... Burak’ın ceza sahası dışında düşürüldüğü pozisyona penaltı çaldı. Son adam Glowacki’nin Olcan’a yaptığı faule sarı kart çıkardı.

Serkan Çınar... Aydın Tosçalı’nın eliyle topa müdahalesine başta ‘penaltı’ dedi, ardından
kararını değiştirdi.

YORUM YAZ