MENÜ

Emenike'siz de kazanırlardı!

Abone Ol Google News

Sahada dökülen terden çok saha dışındaki şovmenlerin konuşulmaya başlandığı haftalara çoktan girmiştik. Ancak bu hafta tavan yaptık! Pazar günü saat 21.45’ten sonra da kıyamet koptu. Önce Emenike’nin takım arkadaşı Bülent Ataman, “Sakat değildi bilerek oynamadı. Seneye Fenerbahçe’ye gidebilir” dedi. Ardından yorumcular ağır dille Emenike’yi eleştirdi. Nijeryalı tüm sezon olduğu gibi yine Karabük’ün önüne geçti ama bir detay es geçildi. O da Emenike’nin bu sezon forma giymediği 9 maçta Karabükspor’un ne sonuçlar elde ettiğiydi. Bu futbolcunun oynadığı 23 maçta Karabük 8 galibiyet, 10 mağlubiyet aldı. Oynamadıklarında ise 3 galibiyet, 3 yenilgi... “Emenike’siz Karabük kazanamaz” diyenlerin tahmini tutsaydı, Karabük’ün küme düşmesi lazımdı! Çünkü onun forma giymediği maçlarda Karabük tam
12 puan kazandı... Şampiyonluk yarışında tüm rakiplerini geride bırakan iki takımın sahadaki mücadelesini Emenike unutturacaksa,
Alex’e, Gökhan’a; Burak’a, Selçuk’a ve en önemlisi Karabükspor’a ayıp...

Haberin Devamı

Bir tek vali mi suçlu?

Haberin Devamı

“Hiçbir taraftarın, takımının maçını izleme hakkı engellemez” sloganı Bursa Valisi Şahabettin Harput’un, Türk Futbolu’na ne kadar uzak olduğunun kanıtıydı. O hariç herkes olay çıkacağını biliyordu. FANATİK de üstüne düşeni yapıp, maç öncesi uyarmıştı. Maçın iptal kararının ardından günlerce gazetelere ve TV’lere konuşanlar, öncesinde neredeydi?

Biri artık kabul etsin

Bursaspor’un başkanı da hocası da, Beşiktaş maçının iptalinden sonra aynı sözü sarfetti: “Cezayı takım ödememeli.” O zaman sormazlar mı, Diyarbakır ve Gaziantep hükmen galibiyetleri ne olaca! Saha içi, saha dışı ayrımı yapmamalı, çünkü ikisinin sebebinin de taraftarların olduğu unutulmamalı. “Onlar bizden değil” demek yerine, “Evet ortada holiganizm var” gerçeği kabullenmeli...

Ders - Trabzonspor

Bucaspor beraberlik golünü atınca, tribündeki Trabzonlular panik yaptı ama sahadakiler soğuk kanlıydı. Şampiyonluğa şartlanan Bordo-Mavili futbolcular, ‘santradan nasıl gol atılır’ın dersini bir kez daha gösterdi. Daha önce Sivas’ta Fenerbahçe’yi umutlandıran Fırtına, ikinci kez şaka yaptı!

Çilingir-Lugano

Stoch’un görevini bu kez Uruguaylı üstlendi. 0-0 devam eden Karabük maçının 66. dakikasında bir golcü gibi hücumda yer alan ve rakibinin hatasını kollayan Lugano’yu, sezgileri yanıltmadı. Muhammet’in hatası yıldız futbolcuyu bir kez daha öne çıkardı.

Yakışmayan - Colman

Arjantinli’nin işi futbol oynamak, rakibin futbol hayatını bitirmek değil... Buca maçında Ali Kuçik’in aşil tendonuna kasıtlı bir şekilde bastı. Geçen haftalarda da örnekleri çok ama federasyonun bu konuda hala bir yaptırımı yok.

Mutlu - Sivasspor

İkinci yarıda kümede kalma savaşı veren Yiğidolar, bitime iki hafta kala rahat bir nefes aldı. Buca’nın kaybettiği haftada Ankaragücü ile berabere kalan Rıza Çalımbay’ın öğrencileri, ligde tutunmayı garantileyerek gelecek sezonun planlarını yapmaya başladı.

Mutsuz - İzmir

İzmir’in Süper Lig’deki tek kalesi de yıkıldı. Trabzon yenilgisiyle küme düşmesi kesinleşen Bucaspor, büyük umutlarla başladığı ligdeki ilk sezonunda hayal kırıklığı yaşadı. Gelecek sezon da Süper Lig’de temsilcisi olmayacak İzmirliler için futbol keyfi Bank Asya ve alt ligleri olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ