MENÜ

Eyvah! Lig başladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dikkat... Dikkat... Süper Lig başlamıştır. Yeni sezonda kalitesi düşük futbol izlemeye hazır değilseniz, maç sonu teknik direktör, futbolcu, yönetici ve yorumculardan abuk, subuk laflar dinlemek istemiyorsanız, maç saatlerinde koltuklarınızdan kalkın, çocuğunuzu eşinizi alın; evden dışarı çıkın onlara zaman ayırın. Eğer bekarsanız, arkadaşlarınızla bir çay bahçesi veya kafede muhabbet edin, bol bol gülün eğlenin. Her hafta 90 dakikayı kendinize ayırın, yürüyüş yapın kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Sağlıklı yemekler yiyin, kendinizi şımartın. Eğer futbola aşıksanız ve çok seviyorsanız La Liga’yı, Premiere Ligi veya Bundesliga’yı izleyin. Emin olun size daha iyi gelecek ve futbol nasıl bir şeymiş onu hatırlama şansınız olacak.

Bizimkiler boşa koşuyor

Hatta mümkünse her hafta takımlar maç yapmasın, statlarda sahanın ortasına dev ekranlar kurulsun, futbolcular, teknik ekip, yöneticiler ve seyirciler hep birlikte yabancı bir ligdeki maçı izlesinler. Emin olun futbolcularımız da bundan memnun olup kendi aralarında ‘abi, yabancı liglerde futbol başka oynanıyor yahu’ diye kendi aralarında konuşacaklar. Zaten futbolcular sahada boşa koşuyorlar, en azından yorulmamış olurlar. Lig TV’de her hafta haybeye futbolcuların koşu mesafeleri ile ilgili maç anında istatistikler veriliyor. Gerek yok! Siz sevgili okuyucularıma soruyorum ‘hayatınızda boşa koşarak yılda 2.5 milyon Euro kazandınız mı?’

Herkes para peşinde

Şimdi diyeceksiniz ki; ya Avrupa maçlarımız ne olacak onları da mı izlemeyelim? Tabii ki izleyelim ama size acı bir şey söyleyeceğim... Aslında uzun yıllardır katılma nedenimiz belli; Şampiyonlar Ligi’nden ayak bastı parasını nasıl alırız hesabında herkes. Yani takımlarımızın kafasında final falan yok. Zaten öyle bir altyapı da yok sistemde. Bunu futbolcu da biliyor, yönetici de. Maksat seyircinin ağzına iki parmak bal çalmak. Her sene ‘katılmak önemli, tecrübe kazanıyoruz’ demeçlerini dikkate almayın kısacası.

Şampiyonlar Ligi’nde aslında dünya devi takımların yarı finalde ve finalde karşılaşmaları için birilerinin elenmesi gerekiyor. Biz ve bizim gibi liglerden gelen takımlara ihtiyaç var, yoksa Mayıs ayına kadar aynı heyecanı nasıl ayakta tutacaklar. Boşuna üçüncü veya dördüncü torbalarda yer almıyoruz yıllardır.

Her sene aynı senaryo

Kısaca taraftarsanız, boşu boşuna takımlarınızın aşkına arkadaşlarınızla tartışmayın, takımınız kaybedince üzülmeyin veya sinirlenmeyin. Hayatın tadını sevdiklerinizle çıkarın.

Sıkılmadınız mı her sene lig başlayınca aynı demeçleri duymaktan?

Sezonun ilk haftalarında ‘takım tam hazır değil, önemli olan sezon başında iyi oyun değil, puan almaktı’ diyecekler. Sezonun ortalarında ‘lig uzun maraton, ara transferde takımı güçlendireceğiz’ vaadleri... İlk yarı bittiğinde bir kaç hoca göndermeler. Sezonun ikinci yarısında ‘hakemler hakkımızı yiyor’ demeçleri. Sezon sonuna doğru ‘şampiyon biz olacağız’ ve sezon başında olduğu gibi ‘önemli olan iyi oyun değil, puan almaktı’ yalanları, sonucunda malum takımlardan birinin şampiyon olması... Arkasından bir kaç havai fişek, 2-3 şampiyonluk tişörtü bastırılır ve lig biter.
Bu köşenin adı boşuna ‘Komiklig’ değil. Bu yüzden ciddiye almayın gülün eğlenin. Bizim ligimiz ancak böyle çekilir. Artık önümüzdeki yazılara bakacağız.

YORUM YAZ