MENÜ

Zirvenin sahibi Alanya!

Abone Ol Google News

Turuncu-Yeşilliler, zorlu Konya engelini Babacar’ın ilk yarıda attığı tek golle geçti. 9. maçında 23 puana ulaşan Alanyaspor, “Zirveyi kolay bırakmayacağız” mesajını gönderdi. Üstelik Akdeniz ekibinin hala bir maçı eksik!

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Kasımpaşa galibiyetlerinden sonra hafta içindeki 7-0’lık kupa zaferiyle özgüveni tavan yapmış Konyaspor’un, Alanya’yı deplasmanda ne kadar zorlayacağı günün sorusuydu... Açıkçası ilk 15-20 dakikalık bölüm hariç maçın genelinde inanılmaz bir mücadele ortaya koydular ve rakiplerine kafa tuttular. Fakat sonuçlandırma bölümünde bir türlü istediklerini yapamadılar, daha doğrusu Alanyasporlular yaptırmadı. Ön tarafta Davidson-Bakasetas-Efecan-Babacar gibi teknik ve hücum kapasitesi yüksek 4’lüye sahip bir takımın her pozisyonda bu kadar çabuk geri dönmesi her türlü takdiri hakediyor. Bunun sebebi; elbette Çağdaş Atan’ın taktik anlayışı ve futbolcu grubunun uygulama başarısında saklı. Fakat bir oyuncu var ki; Alanyaspor’un sistemindeki en önemli dişli o: Siopis. Yunan yıldız arkayı toparlıyor, orta alanda her yere basıyor, hücumda da attığı kilit paslarla fark yaratıyor. Dün de inanılmaz çalıştı, tartışmasız maçın gizli kahramanıydı. Ve 37. dakikada gelen günün tek golü... Konyaspor’un önde yakalandığını gören Bakasetas topu hızlıca Efecan’a aktardı, o da müthiş bir ara pasla Babacar’ı arkaya sarkıttı. Yıldız forvet birinci sınıf santrfor vuruşuyla ağları havalandırdı: 1-0.

Haberin Devamı

En çok atan, en az yiyen

İkinci yarıda Konyaspor tempo yaptı. Alanyaspor’un hocası; Fatih, Berkan ve Ceyhun hamleleriyle oyunu tutup, Bareiro ile ikiyi aradı. Paraguaylı forvet, 80’de net fırsatı harcadı. Buna rağmen arkada sağlam kalan Güney ekibi, yine gol yemeden zor bir virajı daha kayıpsız geçmeyi başardı. Maç eksiğine rağmen zirveyi bırakmayan, ligin en çok gol atıp (19), en az yiyen (3) ekibi olan Alanya namağlup unvanının hakkını sonuna kadar veriyor. Ve şu bir gerçek; Çağdaş Atan’ın ekibi istikrarlı şekilde ligin en iyi topunu oynuyor.

YORUM YAZ