MENÜ

Zirvede Fırtına çıkacak

Abone Ol Google News

Başakşehir ve Beşiktaş gibi zorluk derecesi yüksek maçları doğru oyun, müthiş mücadele ve yüksek motivasyon ile kazanan Trabzonspor’un, lig sonuncusu Denizlispor karşısında da aslında aynı konsantrasyona ihtiyacı vardı. Bazen teknik adamlar ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bu tip kolay gibi gözüken karşılaşmalarda oyuncularının rehavete girmesine engel olamazlar. Açıkçası dün de ilk 20 dakikalık bölümde Bordo-Mavili futbolcularda ekstra bir rahatlık vardı. Buna rağmen bireysel kalite faktörüyle 14’te Bakasetas ve 17’de Nwakaeme ile gole çok yaklaştılar. 25’ten sonra ise tamamen oyuna ağırlık koymaya başladılar...

Haberin Devamı

Ekuban kendine kızdı

29’da Djaniny, kanat oyuncusu gibi topu getirdi, rakibini de çok güzel geçti; ortasında Ekuban’ın kafası üst direkten geri geldi. 1 dakika sonra yine Djaniny müthiş bir servis yaptı, Ekuban altı pasta kafayı vuramadı. Ganalı yıldız 2 dakikada kaçırdığı 2 net fırsatın ardından kendine çok kızdı. 40. dakikada Marlon’un ortasında Ekuban, Mustafa Yumlu’nun hamlesiyle yerde kaldı. Sezon boyunca bu tip gri pozisyonlarda pek çok penaltı görmemize rağmen, hakem Numanoğlu VAR’a gitti, ‘devam’ dedi.

Haberin Devamı

Baskı sonuç verdi

İlk yarıda rakibine sadece bir kez, o da ceza sahası dışından tehlikeli şut imkanı veren Bordo-Mavililer, ikinci devrede iyice baskıyı artırdı. Denizlispor zaman zaman 7-8 oyuncuyla kendi ceza sahasına hapsolurken, 61. dakikada Trabzonspor’un aradığı gol geldi. Üstelik de yeni transferinden... Konuk ekibin bir türlü çıkaramadığı topa son olarak Ekuban dokundu, Bakasetas önüne düşen meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. 1-0’dan sonra Abdullah hocadan üst üste hamleler geldi, Denizlispor ise can havliyle yüklendi. Konuk takımın beraberliğe en çok yaklaştığı anda, Berat topu çizden çıkardı. Sonuç olarak Trabzonspor, yoğun fikstürde yine istediğini aldı ve ligde 4. sıraya çıktı. Abdullah Avcı geldiğinden beri adım adım giden Fırtına’nın artık tek bir hedefi var; o da zirve.

YORUM YAZ