MENÜ

Zirve Fırtınalı olur!

Abone Ol Google News

Yoğun fikstürde, sonuç odaklı ilerleyen Trabzonspor, belki de en kritik deplasmanlarından birine çıktı. Yeni Malatya Stadı’nın kötü zemini nedeniyle maç öncesi endişeli olan Abdullah Avcı’nın, gelişen oyun planı sekteye uğradı. İlk 15 dakikalık bölümde Bakasetas’ın organizatörlüğünde Djaniny ile 2, Ekuban’la 1 pozisyon yakalayan Bordo-Mavililer, devamında bir türlü istediklerini yapamadı. Bol çukurlu zemin nedeniyle pas yerine ulaşmazken, dripling yeteneği yüksek isimler de topla çıkamadı. Sadece Trabzonsporlu oyuncular değil, Malatyalılar da 2-3 kez zemine isyan etti. Ancak bu sahaya ‘alışmak zorunda bırakılan’ Sarı-Kırmızılılar, geçmiş deneyimlerden hareketle biraz daha şartlara uygun mücadele verdi. Hamza Hamzaoğlu’nun ekibi, yan toplarla tehlikeyer yarattı; birinci ve ikinci bölgeden uzun toplarla çıkmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Bakasetas kilidi açtı

İlk yarıda rakip kaleye isabetli şut gönderemeyen Trabzonspor, ikinci devrenin henüz başında golü buldu. Serbest vuruşta savunmanın uzaklaştıramadığı topu çok sert bir vuruşla ağlara yollayan Bakasetas, geçen haftanın ardından yine golünü attı. Sonrasında Malatyaspor inanılmaz bir iştahla saldırdı. Baskılı futbol oynamak için adeta gol yemeyi bekleyen Sarı-Kırmızılılar, ciddi fırsatlar yakaladı. En önemlisinde ise Uğurcan sahneye çıktı. 68. dakikada Tetteh’in yakın mesafeden şutunda yıldız kaleci gole izin vermedi.

Haberin Devamı

Savunma faktörü

Kalesinde önemli tehlikeler yaşamasına rağmen sağlam kalan Fırtına’da, noktayı Nwakaeme koydu. Nijeryalı yıldız, sol köşede rakibini müthiş geçti, kendi getirdiği topu çok sert bir vuruşla ağlara gönderdi. Üst üste 5. galibiyetini alan Trabzonspor, zirvede puan farkını 6’ya indirdi, “Bizsiz yarış olmaz” mesajını verdi.

YORUM YAZ