MENÜ

Yakışanı yaptılar

Abone Ol Google News

Yılların hasretini bitirmiş olmanın rahatlığı, Akyazı’da saatlerce süren şampiyonluk coşkusunun yorgunluğu ve hatta salı günü Türkiye Kupası’nda oynanacak çok kritik bir 90 dakika varken, Hatayspor maçına konsantre çıkabilmek elbette pek mümkün değildi şampiyon için. Kırılabilecek farklı rekorlar, bu müthiş hikayeye eklenecek yeni notlar olsa da, ligin kalan bölümü işin tabela tarafı bir yana ‘gelecek sezon bu kadroda olmak istiyoruz’ diyecekler için ekstra önemliydi.

Haberin Devamı

Şansı kullanmadılar

Nitekim Abdullah Avcı, şampiyonluk maçından 8 farklı isime 11’de görev verdi. Hatay’da ilk 15 dakikada yüksek tempo, karşılıklı pozisyonlar ve Bakasetas’ın kaçan penaltısı vardı. Sonrasında iki taraf da oyunu biraz rölantiye aldı. Savunmada Ahmetcan, orta sahada nispeten Murat Cem ön plana çıktı. Kouassi ve Yusuf Erdoğan kanatları ise vasat kaldı. İkinci devrede Djaniny-Visca ikilisi kanatlara geçerken, gol de hemen geldi. Berat’ın pasında Djaniny, her zamanki o soğukkanlığıyla topu sürüp, usta işi bir vuruşla ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Fabrika ayarlarına dönüş

Yıldızlar oyuna girdikten sonra Trabzonspor fabrika ayarlarına dönmüş gibiydi. Ancak sonunu getiremediler ve takım savunmasındaki bir anlık konsantrasyon kaybıyla golü yediler. Açıkçası dünkü maçta sonuçtan çok daha önemli şeyler vardı... Hataysporlu oyuncuların şampiyonu alkışlayarak karşılaması, tüm stadın ayağa kalkarak onlara eşlik etmesi ve bu anlara tribünde tanıklık eden Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun 4 yıllık süreçte verdiği tüm uğraşların ardından döktüğü sevinç gözyaşları çok anlamlıydı.

YORUM YAZ