MENÜ

Tek rakibi kendisi!

Abone Ol Google News

Sezonun en güçlü oyunlarından biri ortaya koydu Trabzonspor ilk yarıda... Antalya yenilgisinden alınan dersler, hocanın müthiş maç önü hazırlığı ve futbolcu grubunun iştahı fark yaratan noktalardı. Elbette kusursuz tribün desteğinin de büyük katkısı vardı bu coşkulu oyunda. Hem takım hem de bireysel performanslar standart üstüne çıkınca, sezonun flaş ekibi Hatayspor adeta nefes alamadı! Öyle ki ilk 45 dakikanın istatistikleri, her şeyi anlatıyordu... 386 isabetli pas ile rekor kıran Bordo-Mavililer, yüzde 80 topla oynarken, 8 şutun 5’inde isabet sağladı, rakibine ise tek bir şut şansı vermedi. Atılan iki goldeki vuruş kalitesi ve pozisyonların hazırlanışı da mükemmeldi.

Haberin Devamı

Muazzam gol vuruşları...

İlkinde Djaniny, muazzam plasesiyle kaleciyi çaresiz bıraktı. İkincisinde ise derslik bir organizasyon vardı. Kalemle kağıda çizsen, idmanda defalarca denesen kolay kolay atılmayacak bir gol attı Trabzonspor. Takımın doğru paslarla ısrarlı şekilde boşluğu araması, Djaniny-Denswil ikilisinin sol taraftan yaptığı geçiş, Cornelius’un servisi ve devamında Denswil’in ip gibi uzayan pasında Danimarkalı’nın yaptığı ayak içi vuruş, adeta başka bir seviyenin ürünüydü...

Haberin Devamı

Tutuk başladı ama...

İkinci yarıya 3 değişikle başlayan Hatayspor, Trabzon’un da gaz kesmesiyle 2 önemli fırsat yakaladı. Uğurcan, gol olması halinde rakibi ateşleyecek pozisyonda çok kritik bir kurtarış yaptı. Açıkçası 60-65’e kadar sergilenen görüntü, ilk devrenin epey uzağındaydı. Fakat sonrasında üst üste değişiklikler ile Trabzonspor tekrar oyuna ağırlığını koydu. Önemli tehlikeler de yarattılar. Siopis’in kaçırdığı, Koita’nın atamadıkları, Abdülkadir’in etkili şutu akılda kalanlardı.

Nwakaeme’yi aramadılar

Açıkçası Nwakaeme gibi önemli bir silahın yokluğunda sergilenen hücum performansı ve Antalya yenilgisinden sonra takımın gösterdiği reaksiyon çok değerliydi. Üstelik de Hatayspor gibi ligin en tehlikeli takımlarından birisine karşı... Trabzonspor, şampiyonluk yolunda tek rakibinin kendisi olacağını ve onlar istemedikçe kimseyi yanına yaklaştırmayacağını bir kez daha gösterdi!

YORUM YAZ