MENÜ

Tartışmasız lider

Abone Ol Google News

İlk 5 haftada 13 puan toplayıp namağlup oyuna devam eden, geçen hafta deplasmanda Galatasaray’ı mağlup eden Alanyaspor, dün de ligin flaş takımı Karagümrük’ü yıktı. Güney ekibine zafere getiren golleri, Davidson ve Babacar attı.

Haberin Devamı

Alanya’da ilk 30 dakida oynanan futbol için ‘aksiyon filmi’ dersek, yeterli olur herhalde... Maça inanılmaz iştahlı, baskılı başlayan ev sahibi; aynı şekilde buna karşılık vermek adına limitleri zorlayan Karagümrük ve her iki takımda yaptıkları üst üste kurtarışlarla devleşen kaleciler Viviano ile Marafona... Karşılaşma o kadar zevkli ve heyecanlı gitti ki, ne taraftarın yokluğu ne de hakem Mete Kalkavan’ın enteresan tavırları havayı bozamadı! Henüz 5. dakikada gole çok yaklaşan sezonun flaş ismi Davidson, 8’de fileleri sarstı ve 6. maçında 6. golünü atarak Alanyaspor’u öne geçirdi. 19’da Karagümrük’ten cevap geldi. Salibur’un şutunda çizgi içinde Caulker topu çıkardı. Önce orta noktayı gösteren Mete Kalkavan sonrasında VAR yardımıyla topun tamamen çizgiyi geçmediğini belirtip, golü iptal etti. İlk yarının son 15 dakikalık bölümünde ise daha temkinli kalan ve tempoyu azaltan bir Alanyaspor vardı.

Haberin Devamı

Babacar 3.’yü affetmedi

İkinci devrede zaman zaman önde basıp, belli bölümlerde topu Karagümrük’e vererek geride kalan Alanyaspor, bu taktik oyunuyla rakibin kafasını karıştırdı, kontratak fırsatları aradı. En önemlisini de 62. dakikada yakaladı: Davidson sol tarafta hücumu başlattı, Babacar merkezden ok gibi fırladı; yıldız forvet kendisine gelen müthiş pasta kaleciyi de geçti ancak topu ağlara gönderemedi. Sonrasında Karagümrük beraberliği yakalayabilirdi ancak o gol gelse dahi Alanyaspor, tekrar öne geçebileceği pozisyonları fazlasıyla yakaladı. Sırf Babacar 2 net fırsatı harcarken, 81’de üçüncüsünü kaçırmadı ve tabelayı yazdı: 2-0.

Çağdaş Atan farkı

Cisse, Fernandes, N’Sakala gibi önemli oyuncularını kaybetmiş, hocasını değiştirmiş ancak geçen sezonun üstüne koyarak giden bir Alanyaspor var. Ve şu bir gerçek ki; Çağdaş Atan’ın taktiksel planı, oyuna müdahaleleri ve takımını her maça yüksek konsantrasyonla hazırlaması hoca performansı olarak ilk 6 haftada fark yaratıyor. Takımı da liderliği sonuna kadar hakediyor.

YORUM YAZ