MENÜ

Takım Hamsik'i arıyor!

Abone Ol Google News

Öncelikle Bandırmaspor her ne kadar bir alt ligin takımı olsa da son hazırlık maçında genel olarak çok iyi bir görüntü çizdi. Savunmayı doğru yapan, top rakipteyken takım halinde arkaya geçen Bandırma, 2-3 tehlike dışında Trabzonspor’a pek hızlı hücum fırsatı da vermedi. Dolayısıyla Bordo- Mavililer, 5-3 kazanılan Ümraniye maçından çok daha farklı bir ekip ve sisteme karşı kendini denedi.

Haberin Devamı

Peres ve Trondsen farklı

Bölge bölge gitmek gerekirse; savunmada taşlar net şekilde yerine oturmuş. Stoper ikilisi Hugo-Edgar, takımın zaten en güçlü noktası. Yeni transfer Bruno Peres, sağ bekte farkını hissettiriyor. Trondsen ise solda her ne kadar çakılı bek gibi oynasa da orta sahadan devşirme bir oyuncu olduğu için pas kalitesi ve tekniğiyle dikkat çekiyor. Nitekim Djaniny’nin attığı golde de savunmanın arkasına çok şık bir ara top gönderdi.

İki değişik santrfor

Hücumda Gervinho’nun katılımı, Trabzonspor’da geçen sezonki Nwakaeme’ye bağımlı atak tipini çeşitlendirmiş gözüküyor. Djaniny attığı golün yanı sıra bildiğimiz o meşhur driplingleriyle rakip savunmaya zor anlar yaşattı. İkinci yarıda yerine giren Koita ise tam anlamıyla merkez santrforun gerekliliklerini sahaya yansıttı. Djaniny ve Koita, farklı tipte forvet olmaları nedeniyle Abdullah Avcı’nın elini güçlendiriyor.

Haberin Devamı

Yunus özgür değil

Gelelim orta sahaya... Bakasetas’ı 10 numaradan ziyade 8 numara gibi gördük. Yunan yıldızın, bu bölgede meziyetlerini sergileyemediği açık. Keza Yunus Mallı da, Bakasetas ile oynayınca istediği özgürlüğe sahip olamıyor. Esas aksayan yer; bu ikilinin arkası. Berat orayı toparlamakta zorlanıyor, savunma ile hücum arasında doğru bağlantıyı ve pas akışkanlığını sağlayamıyor. İşte bu noktada da gözler Hamsik’i arıyor.

Hamsik katılınca...

EURO 2020 sonrası 18 Temmuz’da kampa katılan Slovak yıldızın temposunu yakaladıktan sonra merkezde vereceği katkı çok önemli. Takım mevcut haliyle net şekilde bir lider arıyor ve o lider de Hamsik olacak gibi gözüküyor. Onun sisteme dahil olması, hem Berat’ın yükünü azaltacak hem de Bakasetas’ı rakip ceza sahasına daha yakın tutacaktır.

YORUM YAZ