MENÜ

Sürpriz yok, Fırtına sürüyor

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un ligin ilk maçında 5-1 yendiği Malatya’dan daha kötü bir takım vardı dün karşısında... Sumudica’nın maç öncesindeki umutsuz açıklamaları, Yeni Malatya’nın içinde bulunduğu durumu net şekilde anlatıyordu aslında. Buna rağmen ilk 45’te Bordo-Mavililer’in net şekilde sahaya ağırlığını koyduğunu pek söyleyemeyiz. Üstelik Peres maçın henüz başında rakibine öyle gereksiz bir hareket yaptı ki, kırmızı kart çıksa kimse ‘neden’ diyemezdi, belki de kolay geçmesi beklenen karşılaşma erkenden krize girecekti!

Haberin Devamı

Küçümsemeye gelmez...

Evet kontrol hep Trabzonspor’daydı fakat beklenen pozisyon zenginliğini pek yaratamadılar. Yine de ilk isabetli şutta golü buldular. Nwakaeme, artık o alıştığımız asistlerinden birini yaptı, Cornelius da usta işi bir dokunuşla ağları havalandırdı. Sakatlıktan dönen Nwakaeme’ye elbette ayrı parantez açmak gerek. ‘Futbola susamış’ gibiydi adeta... Topu her ayağına aldığında tribünleri ayağa kaldırdı, rakiplerini ise çaresiz bıraktı. Her şeye rağmen Malatyaspor’un ilk yarının son anlarında Kubilay ile kaçırdığı net gol, Bordo-Mavili oyunculara ‘Futbolda rakibi küçümsemeye gelmez’ sözünü hatırlattı.

Haberin Devamı

9. kez tek farkla

İkinci devrede Trabzonspor 3. bölgede daha üretkendi. Nwakaeme ve Hamsik’in organizatörlüğünde pek çok fırsat yakalandı ancak ya son vuruşlar kötüydü ya da Yeni Malatyaspor kalecisi Ertaç ile savunmacılarının yerinde müdahaleleri vardı. Sonuç olarak Bordo-Mavililer her ne kadar taraftarının beklediği farklı skoru alamasa da, sürprize de izin vermedi ve 2022’in ilk lig maçında galip gelip, ‘kaldığımız yerden devam ediyoruz’ dedi. Trabzonspor bu sezon ligde 9. kez tek farkla kazanmasını bildi.

YORUM YAZ