MENÜ

Skoru tutmak puanın şifresi

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı’nın yanında hocalık temellerini atan Erol Bulut, anlayış olarak da Başakşehir’in 2-3 sene önceki görüntüsünü Yeni Malatyaspor’a benimsetmiş bir teknik adam... Takım olarak topun arkasına geçen, hızlı hücumları ve duran topları en önemli gol fırsatı olarak gören Sarı- Kırmızılı ekip, 4 gün önce bu sahada oynadığı kupa maçına benzer bir sistem ve diziliş ile bugün sahada olacaktır. Skoru olabildiğince uzun süre 0-0 götürmek Bulut ve ekibinin önceliği ancak ilk yarıda bulabilecekleri bir gol, Türk Telekom Stadı’nda kazanma şanslarını kesinlikle yükseltir. Aleksic - Guilherme ikilisi sezon başından bu yana Malatyaspor’un fark yaratan oyuncuları olarak gözükse de bu maç özelinde en kilit isimler savunma tandemindeki Mina-Mustafa Akbaş ve merkezdeki Donald ile Murat Yıldırım... Onların 90 dakika boyunca rakibe karşı dirençli oynaması, Sarı-Kırmızılı takımı ayakta tutacaktır.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

37 golün 10’unu duran toptan atan ve bu alanda Beşiktaş’ın (15) ardından ligin en başarılı takımı olan Malatyaspor, özellikle kornerlerde Galatasaray’ı bir hayli zorlayacaktır. Bir diğer önemli avantajları da, hızlı hücumcularına karşılık bugün Luyindama’nın olmaması.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Kupa maçında sonradan oyuna giren Kamara’nın bugün ilk 11’de başlaması yüksek ihtimal. Müthiş driplingleri ve güçlü fiziği ile sıkıntılı Galatasaray savunmasına karşı Malatyaspor’un en büyük kozu Kamara olacaktır.

Bu istatistiğe dikkat!

Önceki sezon Malatya deplasmanında kaybeden Galatasaray’da Tudor gönderilirken, bu yıl da ligin ilk yarısındaki mücadeleyi Terim’li Aslan kaybetmişti. Son yıllarda Malatyaspor, Cim Bom’a en çok sıkıntı çıkartan Anadolu ekibi.

YORUM YAZ