MENÜ

Savunması olmasa!

Abone Ol Google News

Kayserispor ne kadar hızlı ve iştahlıysa; Trabzonspor da o kadar yavaş ve temposuzdu ilk yarıda... 15. dakika geride kaldığında ev sahibinin tam3 pozisyonu vardı. Bordo-Mavililer ise bu bölümde sadece Baker’ın kornerinde Vitor Hugo’nun kafasıyla tehlike yarattı. Trabzonspor’un ilk yarıdaki diğer pozisyonu da yine kafayla geldi. Ekuban, kaleciyi geçemedi. Avcı döneminde ilk kez bu kadar kopuk ve uyumsuz bir görüntü veren Trabzonspor’da özellikle Baker ve Pereira’nın kötü performansı rakibin ekstra baskı kurmasını sağladı. Bordo-Mavililer’in son 15-20 dakikalık bölümdeki şansı; Kayserisporlu oyuncuların son andaki yanlış tercihleri ve vuruş beceriksizlikleriydi.. Ve Marlon’un 44. dakikada çizgiden çıkardığı topu da unutmamak gerekli!

Haberin Devamı

Doğru hamleler ama...

İkinci yarı başlarken Abdullah Avcı’dan Afobe ve Serkan Asan hamleleri geldi. Diabate ile Pereira’yı kenara alan Trabzonspor’un hocası, Afobe’yi ileriye koyup, Ekuban’ı daha serbest bir rolde oynatmaya çalıştı. Sırf bu diziliş farkı bile Fırtına’nın daha etkili görünmesini sağladı. 52. dakikada maçtaki en organize atağını geliştiren Trabzonspor, aynı pozisyonda önce Abdülkadir Ömür sonra Baker’la gole yaklaştı.

Haberin Devamı

Bu hücumla zor

65’te Fernandes’in şutunda Uğurcan çok iyi bir kurtarış yaparken, 78’de Kayserispor inanılmaz bir fırsat yakaladı. Lopes’in içeriye çevirdiği topta Muğdat’tan önce araya giren Serkan Asan, golü engelledi. 87’de Ömür’ün pasında rahat durumdaki Afobe topu önüne alabilse, kaleciyle karşı karşıya kalacaktı ama yine yapamadı! Trabzonspor ‘kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin’ tezini haklı çıkarabilecek bir 90 dakika geride bırakırken, özellikle hücumdaki etkisizlik geleceğe dair kafalarda soru işaretleri yarattı.

YORUM YAZ