MENÜ

O artık lider

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Gervinho, Cornelius, Siopis, Bruno Peres ve Trondsen’in yerine Roma maçından 5 farklı isimle sahaya çıktı. Açıkçası sakatlıklar olmasa bile, 25. günde 7. resmi karşılaşmasını oynayan Bordo-Mavililer’in böyle bir rotasyona ve yenilenmeye ihtiyacı vardı.

Haberin Devamı

Henüz 7. dakikada, Bakasetas kornerden 6 pasa ‘zehir’ bir top gönderdi, Okan’ın hatasında Nwakaeme’ye dokunmak kaldı: 0-1. Skoru da erken bulmanın avantajıyla kontrolü elinde tutan bir Trabzonspor bekliyorduk ki, oyun içindeki kontrasyon kayıpları Giresunspor’a önemli fırsatlar getirdi. Özellikle İsmail sol bekte çok yetersizdi. 32 yaşına gelmiş, La Liga görmüş, daha önce 2 büyük takımda forma giymiş bir ismin bu kadar güvensiz oynaması pek anlaşılır değil! Ancak her şeye rağmen Bakasetas’ın 37. dakikadaki sert şutu direk yerine ağlara gitse, Fırtına devreye 2 farklı önde girebilirdi.

Doğru hamlelerle tuttu

İkinci devrede gol için risk alan Giresunspor, en ciddi fırsatı 63’te yakaladı. Sankhare kafa vuruşunda boş kaleyi ıska geçti. Sonrasında Yusuf Sarı üzerinden Trabzonspor’un arayışları vardı. Genç yıldız, Abdülkadir Ömür’den bekleneni sadece 15 dakikada yaptı. 1 kez gole yaklaştı, 1 de önemli pozisyon hazırladı. Maçın son çeyreğinde iki hocanın karşılıklı hamleleri vardı. Orta alanı Siopis ve Parmak ile güçlendiren Avcı, Koita’yı da ileriye attı. Takım savunmasında hata yapmayan Bordo-Mavililer, bu sezon ilk kez bir resmi maçı gol yeme den kazandı. Açıkçası hem zihinsel hem de fiziksel olarak ciddi tahribat yaratan Roma deplasmanı sonrası Giresun’da kazanmak ve milli araya 3’te 3 yaparak lider girmek günün en önemli kazanımıydı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ