MENÜ

Müthiş maç Konya'nın

Abone Ol Google News

Hem Konyaspor’un hem de Kayserispor’un acil 3 puana ihtiyaç duyması, daha maçın başında oyunu ‘rus ruletine’ çevirdi. Orta sahalar çabuk geçildi, savunma güvenliğini her iki taraf da fazlasıyla ihmal etti. İlk devrede rakibine oranla daha etkili gözüken Kayserispor, 29’da Campanharo, 37’de Kolovetsios’la direklere takıldı. 44’te de Sapunaru’nun müthiş şutunu Sehic çıkardı. İlk yarı böyle bitecek derken, hakem Ali Palabıyık devreye girdi. Ceza sahasında topsuz pozisyonda enteresan bir kararla Kayserispor lehine penaltı verdi. Henrique, beyaz noktadan topu ağlara gönderdi: 1-0. Çok ilginç düdükler gördüğümüz sezonda, hakemlerimiz her geçen maç ‘daha nasıl enteresan karar verebiliriz’ dercesine birbirleriyle yarışıyorlar adeta!

Haberin Devamı

İkinci devrede tempo yapan Konyaspor, Lenonn’un kendini yere atması sonrası ikinci sarıdan kırmızı görmesiyle 11’e 10 oynama avantajını yakaladı. Fakat hücum hattındaki kalitesizlik ve zaman zaman da beceriksizlikten dolayı bir türlü golü atamadı. Özellikle 79’da Shengelia’nın boş kaleye atamadığı bir top vardı ki, jenerikler arasına girecek cinstendi!

Haberin Devamı

Skandal penaltılar...

İlk yarının sonunda olduğu gibi maçın bitimine doğru Ali Palabıyık yine varlığını hissettirdi! İlki kadar tartışmalı bir penaltıyı bu kez Konyaspor’a verdi. Uğur Demirok 89’da skoru eşitledi. 90+8’de ise Guilherme’nin pasında Marko Jevtovic işi bitirdi: 1-2. Kayseri’nin galibiyet hasreti 9 maça çıktı, Konya ise üst üste 2 yenilginin ardından ligde kazandı.

YORUM YAZ