MENÜ

Malatya'dan müthiş dönüş

Abone Ol Google News

Malatyaspor, Skoda’nın penaltısıyla geriye düştü ama pes etmedi. İkinci yarının henüz başında Kubilay 2 golle Sarı-Kırmızılılar’ı öne geçirdi; devamında Umut Bulut ve Mustafa farkı getirdi. Hamza Hamzaoğlu’nun ekibi, ligde tam 5 maç sonra galip geldi .

Haberin Devamı

Aynı puanda olan ve benzer sıkıntıları yaşayan iki takımın karşılaşmasında, Malatyaspor baştan sona kadar daha istekli ve konsantre taraftı. İlk yarıyı 1-0 geride kapattıklarında dahi ‘Biz bu maçı çeviririz’ sinyalini veriyorlardı. Rizespor ise Skoda’nın penaltıdan attığı gole çok güvendi; izleyenlere ne bir oyun planı ne de doğru bir organizasyon gösterebildi! Açıkçası ikinci yarıya 3 değişiklik birden yaparak başlayan Hamza Hamzaoğlu da Rize’ye pek izin vermedi. Üstelik beraberlik golü ikinci devrenin ilk saniyelerinde gelince, Malatya müthiş bir iştahla rakibini sürklase etti. Oyuna yeni giren Mustafa, 46. dakikada sağdan çizgiye indi, ortasında Kubilay durumu eşitledi. Golden 4 dakika sonra Adem Büyük soldan ortaladı, Kubilay bu kez kafayla ağları sarstı.

Haberin Devamı

61. dakikada bitti!

Devreye 1-0 geride gerip, 50. dakikada skoru 2-1’e getiren Malatya, zaten kırılgan gözüken Rize’yi 61. dakikada tamamen ‘tuş’ etti. Hamza hocanın kulübe hamlelerinden biri olan Karim Hafez müthiş kesti, Umut Bulut güzel bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. Rizespor savunması ise sadece seyretti! Kapanışı 74. dakikada Mustafa yaptı... Kubilay ile beraber günün yıldızı olan genç oyuncu rakiplerinden çok şık sıyrıldı, devamında kaleye adeta füze yolladı: 4-1. Kısacası Malatyaspor, unutulmaz bir ikinci yarı performansıyla Rize’yi yıktı. 5 hafta sonra kazanan Sarı-Kırmızılılar’da, Hamza hoca da rahat bir nefes aldı.

YORUM YAZ