MENÜ

Maçın şifresi erken gol

Abone Ol Google News

İstanbulspor doğru oyunu buldu ve son 4 maçtan 7 puan çıkardı. Abdullah Avcı’nın bugün Fatih Tekke’nin tuzağına düşmemesi gerek. Topa sahip olmak yetmeyebilir. Zaman zaman direkt oyun denenmeli hatta çift forvetle başlamak işleri daha da kolaylaştırabilir. En önemlisi ise golü erken bulmak.

Haberin Devamı

Kağıt üstünde Trabzonspor’un, İstanbulspor’a karşı net favori olduğu bir gerçek. Ancak Bordo-Mavililer’in ligdeki 4 yenilgisini de hemen hemen aynı şekilde favori çıktığı maçlarda aldığını unutmamak gerek. Dişli rakiplere karşı konsantrasyon sorunu yaşamayan ve bir şekilde istediğini alan Trabzonspor, hemen sonrasında çıktığı maçlarda motivasyon problemi çekmişti. Dolayısıyla Abdullah Avcı’nın bu maç öncesi teknik taktikten ziyade mental hazırlığı kuvvetli yapması bir tık daha önemli.

Son 2 yenilgi unutulmamalı

İstanbulspor, ligde her ne kadar 18. sırada olsa da son periyotta doğru oyunu buldu. Fatih Tekke’nin topu rakibe bırakıp, arkada doğru kapanarak geçiş veya direkt oyunla gol arama stratejisi, son 4 maçta 7 puan getirdi. Trabzonspor’a karşı da aynı anlayış olacaktır. Burada kilit nokta; Trabzonspor’un ne yapacağı? 9 gol yenilen Karagümrük ve Alanya maçlarında Bordo-Mavililer yüzde 68-69 topa sahip olmuş, 630 pas ortalamasının üstüne çıkmıştı. Ancak bu denli oyuna hakim olmak, o karşılaşmalarda sonuç getirmedi. Bugün de Abdullah Avcı’nın, Fatih Tekke’nin tuzağına düşmemesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Yüksek enerji şart

Zaman zaman direkt oyun denenmeli. Hatta çift forvetli sistemle başlamak işleri kolaylaştırabilir. Esas önemli olan ise final paslarını doğru atmak ve 3. bölgede doğru tercihleri yapmak. Eğer BordoMavililer erken bir gol bulursa, taraftar faktörüyle maçın kilidini çabuk çözebilir. Aksi bir senaryoda, İstanbulspor ne kadar uzun süre 0-0’ı korursa puan alma şansı da o kadar artar. Kısacası maçın şifresi, yüksek enerji ve ön taraftaki üretkenlik... Kupadaki Ümraniye maçından gerekli derslerin alınıp alınmadığını göreceğiz.

YORUM YAZ