MENÜ

Liderlik maçı

Abone Ol Google News

Bu sezon evindeki tüm kırılma maçlarını doğru oynamış, kazanmış, daha da önemlisi büyük takım kimliğini göstermiş bir Trabzonspor... Ancak o takım, bugün 40 bin taraftarından yoksun sahaya çıkacak ve en büyük zorluk da bu olacak. Rakibi baskı altına alma özelliğinden ziyade kendi takımına coşku ve tempo kattığı için Trabzonspor taraftarı değerli. Kısacası bugün iç saha avantaji yok. Şartlar iki taraf için de eşit. Ama bu dengeyi bozmak elbette Hüseyin Çimşir’in elinde.

Haberin Devamı

Başakşehir çok iyi ama kusursuz bir takım asla değil. İş Visca’yı kilitlemek, orta saha merkezini sağlam tutmak ve Demba Ba’ya adam markajı uygulamaktan geçiyor. Sonrası ise Fırtına’nın kaliteli ayaklarına kalıyor.

Ligin en iyileri...

Bir tarafta çıktığı maçların 20’sinde ilk golü atan Trabzonspor, diğer yanda 19 kez bunu başarmış Başakşehir. Bu alanda ligin en iyi iki ekibinin maçında nasıl başladığın değil, 90 dakikayı nasıl bitirdiğin önemli. Ligde rakibini neredeyse 5 senedir yenemeyen Trabzonspor için bu maç tarihi fırsat. Eğer şampiyonluk yürüyüşü güçlü şekilde başlayacaksa, bu maçla başlayacak.

Haberin Devamı

KISA MESAJ

Ligin bitmesine daha 9 hafta var ancak bu maç kesinlikle erken final. Başakşehir’i yenmek demek sonrasında üst üste çıkılacak zorlu Göztepe ve Alanya deplasmanları öncesi beklenen havayı yakalamak demek.

Ön plana kim çıkar?

Jose Sosa... O iyi günündeyken Trabzonspor farklı oynuyor, hücum organizasyonlarının kalitesi artıyor. Malatya maçında 1 gol, 1 asistlik performansıyla yıldızlaşan Tangocu’nun performansı, bugünkü 90 dakikanın belirleyici noktalarından biri olacak.

YORUM YAZ