MENÜ

Kazanma alışkanlığı

Abone Ol Google News

Lewis Baker’ın 45 artıdaki füzesi gol olmasa, kağıt üzerindeki beklentilerin tam tersi bir ilk yarı geçirecekti Trabzonspor... Evet, savunma güvenliği önemli ancak bu durum bazen öyle bir hal aldı ki, geriden top dağıtma işini sadece kaleci Uğurcan Çakır yaptı! Hatta devre arasına girerken, Ekuban ile Uğurcan’ın topla buluşma sayıları (23) aynıydı. Orta ikili Abdulkadir Parmak ve Baker zaman zaman o kadar geriye çakıldılar ki, ön tarafla pas bağlantısını bir türlü kuramadılar. Yine de Avcı’nın kanattan merkeze çektiği Abdülkadir Ömür ileriye yaptığı hızlı çıkışlarla Trabzonspor’a hareket kattı, nitekim Baker’ın golü öncesi frikiği bu şekilde kazandırdı. Bordo-Mavililer’in ilk devredeki en organize ve ciddi tehlikesi ise 16. dakikada yaşandı. Pereira’nın ortasında Nwakaeme’nin gelişine yaptığı vuruş, direk dibinden dışarı çıktı.

Haberin Devamı

Santrfor problemi...

İkinci yarıya daha önde başlayan Trabzonspor, Nwakame-Ömür-Ekuban ile etkili olmaya çalıştı. Ancak Afobe, bu üçlüyü destekleyebilecek işleri bir türlü yapamadı. İngiliz santrfor ne 2’ye 1’lere katılabildi ne de savunma arkasına yaptığı koşularda rakibi tehdit etti! Maçın son bölümleri ise Erzurum maçının birebir benzeriydi. Bordo-Mavililer defansta sağlam kaldı, Ankaragücü ise tüm gücüyle saldırdı. Uğurcan’ın Emre Güral’ın şutunda yaptığı kurtarış da maçın kırılma anlarındandı.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı sonrası Trabzonspor galip gelmeye devam ediyor... Belki oyun henüz tatmin etmiyor ancak bazı şeylerin değişmesi elbette zaman alıyor. Aslında hoca kısa vadede en önemli şeyi yaptı, takıma kazanma alışkanlığını kazandırdı.

YORUM YAZ