MENÜ

Kaldığı yerden

Abone Ol Google News

90+ Safa Can Konuksever | Takım idmanlarına tam 40 gün önce başlayan ve zirve yarışındaki tüm rakiplerinden daha önce sahaya inen Trabzonspor sanki lige 3 aylık ara verilmemiş gibi başladı dün. Göztepe karşısında dakikalar henüz 5’i gösterirken, Fırtına’nın 2 net pozisyonu vardı. İlkinde Novak gole yaklaştı, ikincisini Ekuban kaçırdı. Öyle müthiş bir iştahla maça giriş yaptı ki Bordo-Mavililer, gol adeta ‘geliyorum’ dedi. 16. dakikada Pereira ile Guilherme’nin verkaçında Portekizli sağ bek çok güzel kesti, Nwakaeme kafayla işi bitirdi: 0-1.

Haberin Devamı

Sörloth’u durduramadılar

Golden sonra da oyun düzenini hiç değiştirmeyen Trabzonspor, Göztepe’nin hocası İlhan Palut’u 37. dakikada değişikliğe zorladı. Orta sahayı güçlendirmek adına Napoleoni çıktı, Poko girdi. Bu hamle, Guilherme’nin şanssız ve bir o kadar gereksiz kırmızısıyla daha da değerlendi. Göztepe tam ritim bulmuştu ki, devre bitti. İkinci yarının henüz başında sahanın en iyilerinden Sörloth, topu 40 metre sürdü. İki kişiyi sırtında taşıdı ve penaltıyı aldı. Ekuban beyaz noktadan farklı iki yaptı: 0-2. Bu penaltıdan sadece 5 dakika sonra hakem VAR yardımıyla bu kez Göztepe lehine kolay bir penaltı çaldı. Göztepe’nin yıldızı Alpaslan takımını umutlandırdı: 1-2.

Haberin Devamı

Şampiyonluk mesajı

Normal sezonda bu tip maçlarda genelde kalesine çekilen, deyim yerindeyse ayakları titreyen Trabzonsporlu futbolcular bu kez gerçek bir ‘lider’ gibi oynadı ve mükafatını da 3. golle aldı. Ekuban’ın müthiş pasında Abdülkadir Ömür sakatlanmak pahasına kovaladı, ona çarpan topa Berkan Emir dokundu ama çıkaramadı: 1-3. 50 dakika 10 kişiyle oynayan Trabzonspor, aldığı galibiyetten çok kazanma isteği, şampiyonluk iştahı ve fiziksel formuyla rakiplerine İzmir’den net bir mesaj yolladı...

YORUM YAZ