MENÜ

Kader maçı Antalya'nın

Abone Ol Google News

Bir tarafta bu sezon hiç galibiyet alamayan, ligin son sırasına demir atmış Ankaragücü... Diğer tarafta 7 haftadır kazanamayan Antalya... Kıran kırana geçen 90 dakikayı Ersun Yanal’ın ekibi kazandı, 3 puanı getiren golü Podolski’nin asistinde Jahovic attı.

Haberin Devamı

Geçen haftaki Trabzonspor maçına ve dünkü 90 dakikaya bakarsak, Ankaragücü aslında kötü futbol oynamıyor. Takım fizik olarak iyi, oyuncular ellerinden geldiğince mücadele ediyor. Başkent ekibi topla oynama yüzdesi ve şut gibi istatistiklerde de rakiplerinin gerisinde kalmıyor. Ancak çok önemli bir eksikleri var; kalite. İsim isim gitmek gerekirse... Mesela Alper Potuk. Fenerbahçe’de en son kaç yıl önce bir maça direkt etki etmişti veya Beşiktaş patentli Orkan Çınar! Hatırlamak zor. Ankaragücü ilk yarıda hücumda bu iki isme bel bağladı, olmadı! Peki ya rakip Antalyaspor... Dünya yıldızı Podolski akıl almaz bir asist yaptı, ligin artık kendini kanıtlamış forvetlerinden Jahovic çaprazdan usta işi bir vuruşla golü attı.

Bundesliga üçlüsü

Devreye girmeden gelen gol Antalyaspor’a hem direnç hem de özgüven kazandırırken, ikinci yarıda görüntü pek değişmedi. Ankaragücü özellikle son yarım saatlik bölümde ciddi şekilde yüklendi, Ersun Yanal’ın ekibi kontralarla cevap verdi. Bundesliga’da iz bırakmış üç isim Podolski, Sidney Sam ve Nuri Şahin’in birlikte sahada olduğu dakikalarda gösterdikleri uyum ise müthişti.

Haberin Devamı

Orgill rakipte olsa...

Son bölümlerde Ankaragücü sağlı-sollu ortalarla rakip ceza sahasında karamboller yaratırken, Antalyaspor’da ‘yedeğin yedeği’ durumuna düşen Başkent ekibinin eski yıldızı Orgill ise 89’da oyuna girip tam 3 kez gol tehlikesi yarattı. Sırf bu durum bile Ankaragücü’nün ligde neden son sırada olduğunun kanıtıydı. Dün Sarı-Lacivertliler’in Orgill gibi forveti olsaydı belki de maçı kazanacaklardı.

YORUM YAZ