MENÜ

İlaç gibi galibiyet

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı maçtan önce yaptığı açıklamada “Ligde son oynadığımız Kayserispor’a göre hazırlandık” derken, dünkü 11’de en dikkat çekici nokta elbette orta saha üçlüsüydü. Çünkü 2-0 geriden gelip 3-2 kazandıkları 27. haftadaki o maçta, Trabzonspor yine Siopis- Bakasetas-Ömür ile başlamış, ilk yarıda çok tutuk kalmıştı. O gün, devre arasında 3 değişiklik birden yapan hoca, özellikle Djaniny hamlesiyle işi çözmüştü. Avcı, her şeye rağmen kupada aynı orta alan kurgusunu tercih etti. Belli ki isimlerden bağımsız, planları farklıydı.

Haberin Devamı

Sert başladı

Abdülkadir, bağlantı oyuncusu rolünü çok iyi üstlendi. Tempolu başlayıp, önde basan ve ikinci topları da alan Trabzonspor, dakikalar 15’i gösterdiğinde Visca ve Kouassi ile 2 kez gole yaklaştı. 22’de de Bakasetas kaleyi yokladı, Lung hata yapmadı. Sonrasında Kayserispor oyunu dengeledi, özellikle merkezi iyi kapatıp, Trabzonspor’u kenarlara yönlendirdiler. 43’te ise ceza sahasındaki karambolde stoper Mert’le gole çok yaklaştılar.

Hücumda zincir kırıldı

Haberin Devamı

İlk yarıda rakibine organize atak fırsatı vermeyen, geçişlerde de hatasıza yakın oynayan Bordo-Mavili takım, işin hücum kısmında ise bir türlü zincirlerini kıramadı. Ligde son haftalarda şiddetlenen üretkenlik problemi, kupada da devam etti. Ta ki 87. dakikaya kadar... Nwakaeme girdikten sonra atakları hep onun üzerinden yönlendiren Trabzonspor, Nijeryalı yıldızın asistinde Cornelius ile golü buldu. 1-0’lık sonucun, kupada final için sağladığı avantaj bir yana, lige de moral yansıması olacaktır. Bordo-Mavililer’in mevcut periyotta en çok ihtiyaç duyduğu şey; bir galibiyetti, o da geldi.

YORUM YAZ