MENÜ

Gerilimden zafere...

Abone Ol Google News

Her iki takımın yaptığı ön alan baskısı ve bolca top kaybıyla geçti ilk 15 dakika... Hem Trabzonspor hem de Başakşehir az risk alıp, temkinli oyunu tercih edince, hücum bölgesinde beklenen etkinlik yoktu. Kaleyi bulan ilk isabetli şut bile 22. dakikada geldi. Berat’ın yoklamasında Mert Günok doğru yerdeydi. 25’te bu kez Nwakaeme uzaklardan çok sert bir şut çıkardı, Mert yine hata yapmadı. Tecrübeli file bekçisi, 37’de de Trabzonspor’un en net tehlikesinde Djaniny’ye geçit vermedi. Rakip akınlarda başarılı bir görüntü veren Mert, geriden top çıkartmada ise epey sorun yaşadı. Ligin ayağı en düzgün kalecilerinden biri olmasına rağmen 5-6 defa attığı paslarda adresi şaşırdı.

Haberin Devamı

Hatayı affetmedi

İkinci devrenin henüz başında Başakşehir savunması büyük bir hata yaptı. Ponck’un havalandırdığı topta araya çok iyi giren Djaniny, kafayla skoru değiştirdi: 0-1. Bordo-Mavililer, golü bulmalarının ardından istediği oyunu oynayacaklardı ki, devreye hakem girdi. 6. dakikada Ponck’un eline çarpan topta VAR’a bile gitmeyen Yaşar Kemal Uğurlu, 56’da Fernandes’in şutunda Edgar’ın eline gelen top sonrası VAR aracılığıyla penaltı noktasını gösterdi. Demba Ba durumu eşitledi: 1-1. 73’te ise Epureanu ikinci sarıdan kırmızıyı görünce işin rengi yine değişti.

Haberin Devamı

6 ayda ikinci kupa

Trabzonspor 10 kişi kalan rakibi önünde iyice baskısını hissettirdi. 85. dakikada Djaniny’nin kaptığı topta Bordo-Mavililer hızlı çıktı. Onun güzel pasında Ekuban kaleciyi de geçip ağları havalandırdı: 1-2.

Maçın ikinci yarısında gerilen ortam, son bölümlerde her iki yedek kulübesini karşı karşıya getirdi. Kavga boyutuna gelen olay güçlükle engellenirken, hakem iki kırmızı kart daha gösterdi. Sonuç olarak Trabzonspor, ligdeki müthiş çıkışını Süper Kupa zaferiyle taçlandırdı. Olimpiyat Stadı’nda son 6 ayda ikinci kupasını aldı.

YORUM YAZ