MENÜ

Gençler rüzgarı Alanya'yı da yıktı

Abone Ol Google News

Özcan Bizati geldi, Gençlerbirliği dirildi... Kırmızı-Siyahlılar, deplasmanda Johansson ve Stancu’nun şık golleriyle kazanırken, Süper Lig’de tam 5 yıl sonra 3’te 3 yaptı; ligde kalma yolunda iyice umutlandı.

Haberin Devamı

Sezon başından beri içerisi-dışarısı fark etmeden her rakibine karşı aynı oyunu sergileyen Alanyaspor’un yine kontrolü elinde bulunduran taraf olacağı zaten belliydi. Burada önemli nokta; Gençlerbirliği’nin ne yapacağı, Çağdaş Atan’ın planına nasıl karşılık vereceğiydi... Milli ara öncesindeki Kasımpaşa ve Fenerbahçe galibiyetleriyle ayağa kalkan Gençlerbirliği, Alanya deplasmanında 90 dakika boyunca çok düzgün durdu. Akan oyunda arkada kolay boşluklar bırakmayan, zaman zaman ön alan baskısıyla Alanyasporlu oyuncuları zorlayan Özcan Bizati’nin takımı, uygulayabileceği en doğru planı sahaya yansıttı ve kümede kalma yolunda çok kıymetli bir 3 puan daha kazandı...

8. dakikada günün yıldızlarından Sefa Yılmaz, sağ taraftaki boşluğu çok iyi gördü ve topu Johansson’la buluşturdu. Gençlerbirliği’nin sağ beki, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 0-1. Golden sonra tamamen geçiş oyununa dönen konuk ekip, kontrataklarla ikiyi bulmaya çalıştı. Beraberlik için bastıran Alanyaspor ise baskının karşılığını 37. dakikada aldı. Davidson’un sert şutunu kaleci Nordfeldt çıkarsa da, sekeni Berkan Kutlu tamamladı: 1-1.

Haberin Devamı

Aylar sonra Stancu...

İkinci yarıda hem Alanyaspor hem de Gençlerbirliği özellikle yan toplarla tehlikeler yarattı. Son 20 dakikalık bölümde Özcan Bizati’nin üst üste yaptığı hamleler ise maçı kazandırdı. Bu sezon yaşadığı ciddi sakatlıklar nedeniyle ligde sadece 1 golü olan Stancu, 69. dakikada oyuna girip 82’de Candeias’ın güzel ortasında usta işi bir kafa vuruşuyla ağları havalandırdı, Gençlerbirliği’ni zafere taşıdı: 2-1.

YORUM YAZ