MENÜ

Forvet problemi!

Abone Ol Google News

Trabzonspor belki de en dominant ilk yarıyı oynadı dün. Golü atmak için her türlü organizasyonu denedi, özellikle de 30. dakikadan sonra. Fakat ya son pas tercihi hatalıydı ya da son vuruş zamanlaması. Yüzde 70 topa sahip olduğu bu bölümde, topun kıymetini daha iyi bilebilirdi Bordo-Mavililer. İlk 20 dakika ise zaten çöpe gitti! Pas akışı yavaş, oyun hızı da bir o kadar düşüktü. Ancak Abdullah Avcı Eren Elmalı ve Meunier’yi öne sürüp, Trezeguet ile Visca’yı içe sokunca, Sivasspor’un savunma dengesi de bozuldu. Sırf sağ bek Meunier’in 3 pozisyonu vardı mesela. Ancak merkezden çok az denedi Trabzonspor. Hat kırıcı pası atma noktasında Bardhi de Berat da Umut Güneş de etkisiz kaldı.

Haberin Devamı

Golü atamayınca...

İkinci devre başlarken Trezeguet’yi çıkartıp, Umut Bozok hamlesi yaptı Avcı. Net bir forvet eksikliği bas bas bağırıyordu zaten ilk yarıda. Ancak çıkması gereken oyuncu Trezeguet’den ziyade Visca veya Pepe’ydi aslında. Ancak Trezeguet’nin ağrı yaşaması belki de o tercihi etkiledi. 52. dakikada ise doğru forvet profilinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Rey Manaj’ın fiziğini çok iyi kullanıp yaptığı asistte Menig golü attı.

Haberin Devamı

Böyle maçlarda dominant oynayıp bir türlü golü bulamamak sizin enerjinizi düşürdüğü gibi dakikalar ilerledikçe rakibin de direnç kazanmasına neden oluyor. Muhtemelen dün Onuachu sahada olsaydı, bambaşka bir senaryodan bahsederdik Trabzonspor için. Fakat ‘keşkelerle’ maç kazanılmıyor. Özellikle de 1-0 geriye düştükten sonra skoru çevirmek için istek, ekstra mücadele ve kalite gerekiyor.

YORUM YAZ