MENÜ

En değerli 3 puan

Abone Ol Google News

Derbi galibiyetleri sonrası, rehavete çok açıktır. Üstelik deplasmana gidiyorsanız ve Bakasetas ile Nwakaeme gibi en önemli hücum kozunuz yoksa, her şey daha da zorlaşır. Trabzonspor, Göztepe karşısında ilk yarıyı tamamen çöpe attı! Ne bir set hücumu ne de geçişten tehlike yaratabilen Bordo-Mavililer, koskoca 45 dakikada tek isabetli şut dahi bulamadı. Saha içinde lider oyuncu eksikliği net şekilde hissedilirken, Göztepe ise 2 önemli fırsat yakaladı. Ancak onlarda da bitiricilik sorunu vardı. İlk devrenin öne çıkan detayı ise oyunun sürekli durması ve hakemin standart üstü sertliğe rağmen kartını sadece bir kez kullanmasıydı.

Haberin Devamı

Gervinho affettirdi

İkinci yarıda Abdullah Avcı’dan Siopis hamlesi geldi. Açıkçası maçtaki sertlik ve mücadele düzeyi de onu çağırıyordu. Kendini iyi hissetmeyen Yusuf Sarı’nın yerine giren Yunan oyuncu, takımına direnç kazandırdı. Trabzonspor aradığı hızlı hücum fırsatını 56. dakikada yakaladı. Abdülkadir Ömür’ün iyi taşıdığı topta, günün belki de en etkisiz isimlerinden Gervinho soldan kaleye hızlı indi ve takımını öne geçirdi: 0-1.

Haberin Devamı

Bu kadar eksiğe rağmen...

Golden sonra tamamen rakibin riske girip, hata yapmasını bekleyen Trabzonspor, zaman zaman uzun vurup Cornelius’u kullanmaya çalıştı. Göztepe ise en ciddi tehlikesini 86. dakikada yakaladı. Baku’nun sert şutu, direk dibinden dışarı çıktı. Aynı oyuncu, son saniyelerde de topa dokunabilse, boş kaleye atacaktı. Sonuç olarak Fırtına, sezon normallerinin altında bir 90 dakikayı geride bıraktı, ancak bu kadar önemli eksiğin ve maç içinde de yeni sakatlıkların yaşandığı hesaba katılırsa, bu 3 puan çok değerli. Şunu unutmamak gerekir; eğer şampiyon olacaksanız, ne yapıp edip bazen kötü gününüzde de kazanmak zorundasınız.

YORUM YAZ