MENÜ

En değerli 3 puan

Abone Ol Google News

Başakşehir, tıpkı Trabzonspor’un Abdullah Avcı’lı ilk günlerindeki görüntüsüyle maça başladı. 7 karşılaşmadır kazanamayan, 4 haftadır da üst üste kaybeden Aykut Kocaman’ın ilk iş olarak takım savunmasını toparlamaya çalıştığı çok açıktı. Bordo-Mavililer ise her ne kadar topa hakim taraf gibi gözükse de, ön tarafta doğru atak organizasyonlarını pek yapamadı. Yunus Mallı beklenen hareketli olmasına rağmen hem Marlon hem de Nwakaeme’nin yokluğunda sol taraf biraz verimsiz kaldı. Bu duruma Djaniny’nin gereksiz topla oynamaları da eklenince, Bordo-Mavililer isabetli şut atamadan devreyi geride bıraktı. İlk yarının tek öne çıkan pozisyonu, Yunus Mallı’nın savunma arkasına yaptığı koşuda yarattığı tehlikeydi.

Haberin Devamı

Yusuf’tan Messi golü

İkinci devrede Ekuban biraz daha ağırlığını koydu, Başakşehir’den de Demba Ba hamlesi gelince oyun hareket kazandı. Ancak ilk isabetli şut, 66. dakikada Bakasetas’ın ayağından atıldı! 3 haftadır olduğu gibi maçın son yarım saatlik bölümünde baskıyı artıran Trabzonspor’da, Avcı’dan Yusuf Sarı hamlesi geldi. O Yusuf, 77.28’de oyuna girip, 78.58’de ‘Messi’vari inanılmaz bir gol attı: 0-1.

Haberin Devamı

Kapanışı Kağan yaptı

Devamında Bakasetas ve Yusuf ile 2. gol fırsatlarını yakalayan Bordo-Mavililer’de, günün en çok merak edilen ismi Kağan uzatmalarda kendini gösterdi. 18 yaşındaki kaleci, Başakşehir’in maç boyunca kaleye attığı ilk ve tek isabetli şutta, Gulbrandsen’in sert vuruşunu kurtardı. Ve Trabzonspor üst üste 7. maçını kazandı. Ligde artık her 3 puan önemli ancak dünkü galibiyet, maç önü ve maç içindeki hikayesiyle çok değerliydi.

YORUM YAZ