MENÜ

Büyük takım refleks

Abone Ol Google News

8. dakikada Vitor Hugo’nun gördüğü kırmızı kartın öncesinde ve sonrasında bambaşka iki senaryo vardı. Henüz 43. saniyede Hamsik’in pasında Cornelius’la golü bulan, maça avantajlı ve bir o kadar iştahlı başlayan Trabzonspor, 10 kişi kaldıktan sonra adeta sürklase oldu. 1 kişi eksik olmanın dezavantajını çok çabuk hisseden Bordo-Mavililer, kalesinde pozisyonlar verdi; 20. dakikada da golü yedi. Serdar Gürler’in ortasında Endri Çekici, şık bir voleyle durumu eşitledi: 1-1. Kanatları inanılmaz kullanan, sağlı sollu ortalarla rakibine zor anlar yaşatan Konyaspor’da Serdar Gürler, 46’da direğe takıldı. Nwakaeme’den sıyrılıp, kaleye gönderdiği müthiş şutta, Uğurcan’ın parmaklarının ucuyla yaptığı müdahale çok kritikti.

Haberin Devamı

Erken attı, erken yedi

Devrede herkes Siopis hamlesi beklerken, Abdullah Avcı, Djaniny-Ömür değişikliğiyle ikinci yarıya başladı. Konyaspor, santradan 45. saniye sonra golü attı. Savunmanın uzaklaştırmadığı topun devamında, Endri Çekici bir çalımla Berat ile Edgar’ı geçti, takımını öne geçirdi: 2-1. Maçın başında Trabzonspor’un eline aldığı skor avantajı, bu kez Konyaspor için geçerliydi. Ancak bu golün ardından Bordo-Mavililer, Galatasaray derbisindeki gibi büyük takım refleksi gösterdi.

Haberin Devamı

Maçın adamı Uğurcan

Risk alan, gol için bastıran Trabzonspor’un 67 ile 69. dakikalar arasında yaptıkları, kısa bir aksiyon filmi gibiydi. İsmail’in 30 metreden sert şutunu Sehiç çıkardı, devamında Djaniny’nin vuruşu direkten dönerken, Hamsik’in vuruşunda yine Sehiç başarılıydı. 75’teUğurcan, aynı pozisyonda üst üste iki kurtarış yaptı. 1 dakika sonra Peres’in ortasında Ahmet Çalık’ın uzaklaştırmaya çalıştığı top, Amir’e çarpıp, kendi ağlarına gitti: 2-2. 80’de Nwakaeme’nin pasında Gervinho karşı karşıya pozisyonu harcarken, son 10 dakikalık bölümde Uğurcan resitali vardı. Milli kaleci, önce 82’de sonra 87’de çizgi üstünde inanılmaz kurtarışlara imza attı ve neden ligin en değerli oyuncusu olduğunu bir kez daha kanıtladı.

YORUM YAZ