MENÜ

Bu kadar hatayla olmaz

Abone Ol Google News

İlk yarıda Bakesatas’ın iki şutu dışında tehlike yaratamayan Trabzonspor’da, maçlara kötü başlama sorunu devam etti. Sağ tarafta Serkan-Ekuban uyumsuzluğu, solda Nwakaeme’nin oyuna girememesi, Djaniny’nin yokluğunda ilerdeki Afobe’nin tükenmişliği bunun sebebiydi. Orta sahadakiler de merkezden dikine çıkışlar yapamayınca, ilk 45 dakika Alanyaspor’un üstünlüğünde geçti. Topu hızlı çevirip, hep doğru zamanlarda önde basan Çağdaş Atan’ın ekibi, kağıt üzerinde zaten zor gözüken karşılaşmayı Trabzonspor için daha da zorlaştırdı. Güney ekibi her ne kadar oyun anlamında üstün gözükse de, 10. dakikada Salih Uçan’ın direkten dönen müthiş aşırtma vuruşu dışında pek de net fırsat yakalayamadı. Açıkçası devre tamamlandığında, Bordo-Mavili takımda değişecek çok oyuncu vardı! Abdullah Avcı ise aynı 11’le ikinci yarıya başladı. 66’da Alanyaspor’un yan toptan golü geldi. Efecan’ın ortasında Ceyhun kafayla indirdi, arkada bomboş kalan Mustafa Pektemek takımını öne geçirdi: 0-1.

Haberin Devamı

Maçı beksiz tamamladı

Golden sonra Avcı, hemen Yunus Mallı hamlesi yaptı, ancak 73’te yine basit bir top kaybı golü yedirdi. Edgar’ın Serkan’a atmaya çalıştığı pas kısa kaldı, sonrasında Davidson müthiş bir driplin sonrası cezayı kesti: 0-2. 80’de Nwakaeme’nin şutunda Berkan’ın eline çarpan topta VAR yardımıyla hakem penaltı noktasını gösterdi. Bakasetas farkı bire indirdi: 1-2. Abdullah Avcı, önce Serkan’ı sonra Marlon’u kenara çekip tüm riskleri alsa da Alanyaspor savunmada sağlam kaldı. 90+7’de ise Moubandje’nin asistinde günün yıldızı Davidson tabelayı yazdı: 1-3.

Haberin Devamı

İşin özeti; maç boyunca daha çok isteyen, daha doğru oynayan Alanyaspor kazandı. Trabzonspor ise zirve yarışında kırılma maçı olabilecek bir 90 dakikayı düşündürücü savunma hatalarıyla kaybetti. Ve dünkü maç gösterdi ki, Abdullah Avcı beklerdeki kalite sorununa takım içinden çare bulamadıkça, bu sene bir üst seviyeye çıkmak hayli zor olacak.

YORUM YAZ