MENÜ

Beyaz sayfa...

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un ilk yarıdaki performansını ‘Ekuban ve diğerleri’ diyerek özetlersek, kimseye haksızlılık yapmamış oluruz herhalde! 10. dakikada attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilen Ganalı yıldız, sonrasında Flavio ve Nwakaeme’ye çok net pozisyonlar hazırladı. İki oyuncu da müsait durumda fırsatları harcadı. İlk 45 dakikada Ekuban’a eşlik edebilen 1-2 oyuncu çıksa, Bordo-Mavililer skor üstünlüğüyle devreye girebilirdi. Karagümrük’ü bu kadar eksik yakalamalarına ve maç içinde Biglia’nın da sakatlanmasına rağmen Parmak-Flavio- Baker orta sahası sürekli pas hatası yaptı. Djaniny de ileride top tutamayınca, Trabzonspor oyuna ağırlığını koyamadı.

Haberin Devamı

Nwakaeme affettirdi

Maçın havasına giremeyen Nwakaeme, ikinci yarının hemen başında kendini affettirdi; Serkan’ın pasında stoperlerin arasına girip, topu ağlara gönderdi: 0-1. Bu gol, Bordo-Mavili oyuncuları 65’e kadar hem moral hem de iştah anlamında ileri itse de, basit top kayıpları devam edince baskı sürekliliği sağlanamadı. 71. dakikada kornerden gelen topun devamında, Balkovec’in arka direğe doğru gönderdiği orta-şut karışımı vuruş filelerle buluştu: 1-1.

Haberin Devamı

Avcı’nın hamleleri...

Skorun dengelenmesi sonrası Abdullah Avcı’dan, Abdülkadir Ömür hamlesi geldi. Onun doğru pas opsiyonları yaratmasıyla üst üste hızlı hücum fırsatları yakalayan Trabzonspor, 81’de günün en iyisi Ekuban’la tekrar öne geçti: 1-2. Golü bulmasına rağmen Parmak’ı çıkartıp Afobe’yi alan ve rakibin kolay çıkmasına engel olan Avcı, çok doğru bir son bölüm planıyla 3 puanı hanesine yazdırdı. Bordo-Mavililer, yeni transferler gelene kadarki bu geçiş sürecinde 2021’e beyaz sayfa açarak başladı.

YORUM YAZ