MENÜ

Alanya'yı Remy durdurdu!

Abone Ol Google News

2’de yaparak sezona başlayan Alanyaspor, Rize deplasmanında da Mustafa Pektemek’in golüyle öne geçti ancak Karadeniz ekibi pes etmedi. 81’d e Rizespor’un yıldız transferi Loic Remy skoru eşitledi, takımına bu sezonki ilk puanını getirdi.

Haberin Devamı

Rize’deki bunaltıcı sıcak ve kötü zemin, ilk yarıdaki kötü futbolun en büyük sebebiydi... Her iki takım oyuncuları da bir türlü maçın havasına giremedi, topu ayağına alan bir an önce yanındakine vermeye çalıştı, çokça pas hataları yaşandı. Sezona 2’de 2 yaparak başlayan Alanyaspor’daki etkisizliğin bir diğer nedeni ise Avrupa yorgunu takımda Efecan, Bakasetas ve Davidson gibi 3 hücum silahının kulübede olmasıydı. Koskoca 45 dakika adeta zaman kaybı gibiydi! Öyle ki ilk ve tek isabetli şut, 45+3’te geldi. O da duran toptandı. Ceyhun’un kafasını kaleci Gökhan Akkan çok iyi çıkardı. İkinci yarı ise ilk devrenin tam zıttıydı. Alanyaspor üst üste tehlikeler yarattı, 50’de Tayfur gole yaklaştı. 54’te Rizesporlu Boldrin’in şutu direğe de çarpıp dışarı çıktı. 57’de Babacar’ın füzesi az farkla çerçeveyi sıyırdı. Aynı dakikada Michalak ile ev sahibi fırsatı harcadı.

Haberin Devamı

Son anlar nefes kesti

Dakikalar 69’u gösterdiğinde ilk gol sesi geldi. Juanfran’ın uzun mesafeli taç atışında seken topu iyi takip eden Mustafa Pektemek, şık bir voleyle ağları havalandırdı: 0-1. 81’de ise Rize ilk kez bu kadar organize ve hızlı atağa çıktı. Skoda’nın başlattığı organizasyonda Boldrin, 3 savunmacıyla boğuşmasına rağmen topu kaptırmadı. Onun pasında Loic Remy, adına ve kalitesine yakışır temiz bir vuruşla golü attı: 1-1. Son dakikalar adeta nefes kesti. Her iki takım da öne geçmek adına risk aldı, net fırsatlar yakaladı ancak bir türlü gol gelmedi. Çaykur Rizespor, ilk puanını alırken, Alanyaspor ligde ilk kez takıldı. Ortaya çıkan beraberlik ise kesinlikle maçın hakkıydı

YORUM YAZ