MENÜ

Aklı, fikri, duygusu şampiyonluk

Abone Ol Google News

Sonda diyeceğimizi, başta söyleyelim; son 5 yılda Süper Lig’in en yüksek puan ortalamasına sahip teknik adamı Abdullah Avcı, artık bu sezon şampiyon hoca apoletini takmaya kararlı. Geride kalan 6.5 aylık Trabzonspor kariyerini çok iyi geçiren, her türlü olumsuz istatistiği tersine çevirip, 17. sırada aldığı takımı 4. yapan ve bu periyoda bir de Süper Kupa sıkıştıran Abdullah hoca, “Başakşehir, Beşiktaş ve hatta A Milli Takım’da yaşadığım tecrübeler beni güçlendirdi, şimdi doğru zamanda şampiyonluk için doğru yerdeyim” diyor.

Haberin Devamı

Avrupa’da örneği yok

Riva kampında teknik-taktik bir tarafa, oyuncularıyla çok iyi iletişim kuran Avcı, antrenmanların daima merkezinde. İdmanlarda savunma oyuncularına,“Kaleciyi de kullanın”, orta sahadakilere, “Oyunu sıkıştırmayın”, kanatlara “Çizgiye inin, derinlik yaratın” talimatlarını veriyor, dominant futbol oynayacak bir takım hazırlıyor... Yapılan 4 transferi “Avrupa’da bile bunun örneği neredeyse yok. Ciddi avantajla sezonu açtık. Esas önemli olan, bu motivasyon ve hazırlıkla sezona da çok iyi başlamak” şeklinde yorumlayan Avcı, bir teknik direktör olarak her anlamda en tatmin edici süreci geçiriyor.

Haberin Devamı

‘Gözümün içine bakıyorlar’

“Trabzonspor’un hocası olduğunuzu tesislere girdiğiniz an fark ediyorsunuz. Planlama, uyum, kulüp içi organizasyon üst seviyede. Şehrin, taraftarın hissettirdikleri zaten çok özel. İnsanlar gözünüzün içine bakıyor. Elbette aldığımız başarılı saha sonuçlarının da bunda payı büyük. Güçlenerek ve güven kazanarak ilerledik, öyle devam ediyoruz” diyen Abdullah Avcı, Trabzonspor’un lider bir hocası olduğunu kampta net şekilde gösteriyor.

Yıldızları yüzde 100 inandırmış

Avcı’nın en dikkat çeken özelliklerinden biri de takımın ona duyduğu saygı... Sadece yerli veya genç oyuncular değil, Gervinho, Peres gibi yıldız isimler de ‘mutlak kontrolün’ hocada olduğunun farkında. Avcı da bu durumu şöyle açıklıyor: “Sadece hadi aslanım, hadi koçum demekle olmuyor. Özellikle kariyerli oyuncular, sizin teknik-taktik donanımınıza, bilime yatkınlığınıza ve iletişim becerinize bakıyor. Hepsinin tam olduğu noktada da size yüzde 100 inanıyorlar.”

‘Bu gücü rakipler de hissedecek’

Başakşehir’de Clichy ile saatlerce hayat üzerine sohbet eden Avcı, dünya yıldızı Robinho’yu da bir Sivas maçı sonrasındaki “Çok iyi bir sisteminiz ve takımınız var. Bir gün bu kadroda yer almak isterim” sözlerinden sonra transfer etmişti. Abdullah hoca, Hamsik’in ikna sürecinde de oyuncuyla yaptığı görüntülü konuşmaların ardından işi bitirdi. Fırtına’nın bu sezonki en büyük kozu ise taraftar... “Akyazı’da 25 bin kişinin desteği bizimle olacak. Bu gücü rakipler de hissedecek” diyen hoca, “Aklım, fikrim, duygum tamamen şampiyonluk için. İnşallah birlikte başaracağız” sözleriyle net şekilde iddiasını ortaya koyuyor.

YORUM YAZ