MENÜ

3 puandan kıymetli

Abone Ol Google News

Öncelikle 8 günde oynanacak 3 lig maçı öncesi Diabate, Bilal ve Plaza’yı kadro dışı bırakmak, her haliyle çok cesur ve önemli bir karar... Bu kadro darlığında ‘kendi ayağına sıkmak’ pahasına 3 hücumcuyu takımdan uzaklaştıran, ‘gerekirse gençleri oynatırım’ diyen Abdullah Avcı, kalanlara da net şekilde gözdağı vermişti aslında. Bu hamle, hemen etkisini gösterdi Rize maçında. Trabzonspor, Avcı dönemindeki en iyi ilk yarı performansını sergiledi. Tartışmalı bir penaltı golüyle 1-0 geriye düşmelerine rağmen önde bastılar, hiç olmadığı kadar rakip ceza sahasına girdiler ve 45 dakikada tam 11 şut attılar.

Haberin Devamı

Avcı’dan hücum hamlesi

İkinci yarıda ilk golün sahibi Skoda’nın müthiş vuruşu sonrası direkten dönen top, Bordo-Mavili oyuncuları kendilerine getirdi. 51’de Ekuban’ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda hakem Ali Şansalan, ilk devredeki penaltıyı telafi etti! Ganalı yıldız, beyaz noktadan skoru eşitledi: 1-1. Sonrasında daha iştahlı ve özgüvenli oynamaya başlayan Trabzonspor’da, Abdullah hocanın Yusuf Sarı ile hücum hamlesi geldi.

Haberin Devamı

Tek sorun orta saha

66’da Marlon’un güzel pasında günün tartışılan ismi Djaniny bu kez ağır kalmadı ve topu ağlara gönderdi: 2-1. Devamında Bordo- Mavililer 3. golü atabileceği pozisyonlar da yakaladı fakat farkı artıramadı. Her şeye rağmen kupaya erken veda sonrası üstelik de geriye düştüğü maçta kazanıp, sıkışık fikstüre galibiyetle girmek önemliydi. Evet, hâlâ çok ciddi eksikler göze çarpıyor, özellikle orta sahada. Ancak bu takım, hücumdaki yetenekli ayakları ve sağlam savunmasıyla yine de umut veriyor. Gerisi Ocak transferinde yönetime kalıyor.

YORUM YAZ